Aileme manevi tazminat davası
Yaklaşık bir yıl önce ailemin istediği bir kız ile nişanlandım.Allah'ın emri ile gidip ailem kızı istedi.Gerçekten bende çok sevdim.İstemeye gidildiği zaman ailem bütün düğün masraflarını kendilerini karşılayacaklarını söylediler.Ancak ailem daha sonra kız hakkında olmayan şeyler ileri sürerek beni bıraktırmaya çalıştılar.Bizde iki ailenin haberi olmadan nikah kıydık.Sonunda da hem eşimi ailesi evden attı hemde kendi ailem.Kendi ailem hiç bir dayanağı olmayan sebeplerle eşim için sürekli iftira atmaya devam ediyor.Bunun yanı sıra aynı kamu kuruluşundan emekli olan babam amirlerime gerçekten ahlaka dayalı olmayan sebepler bularak gerçek dışı şeyler anlattı ve kendi mesleki yaşantımı da sıkıntıya soktu.İş yerinde insanların yüzüne bakacak halim kalmadı.Eşim hakkında sürekli orda burda konuşmaya başladı.Eşimle birlikte hiç bir akrabamızın ne yüzüne bakabiliyoruz ne de evlerine gidebiliyoruz.Düğün için verilen sözlerin tutulmaması da cabası.Sürekli beni evlatlıktan red edeceğini ve mahkemeye verip soyadımın değiştireceğini söyleyerek beni tehdit ediyor.Ailemin böyle bir hakkı var mıdır? Ayrıca aileme yukarıdaki sebeplerden dolayı tazminat davası açabilir miyim?
Cevap: Aileme manevi tazminat davası
Eşinize ve size atılan asılsız iftiralar için evet İFTİRA davası açabilirsiniz. Hakaret,iftira ve kişilik haklarına saldırı sebebi ile tazminat davası açabilirsiniz. En kısa zamanda bulunduğunuz ildeki avukatlardan hukuki bilgi alınız. İsterseniz dava da açabilirsiniz. Avukat ile davanızı takip ediniz. Geçmiş olsun.
Peki soyadı değişimi ya da evlatlıktan red gibi bir dava açabilir mi bana?Ayrıca ne kadarlık bir dava açmam gerekir?
Alıntı:
anun rumuzlu üyeden alıntı
Peki soyadı değişimi ya da evlatlıktan red gibi bir dava açabilir mi bana?Ayrıca ne kadarlık bir dava açmam gerekir?
Evlatlıktan red diye bir dava Türk Kanunlarımıza göre YOK.
Soyadı ile ilgili kısmı anlamadım. Ailenizin size soyadınızı değiştirmeniz için dava açıp açamayacağını mı soruyorsunuz?
Tazminat miktarını avukatınızla beraber karar verin. Siz trilyonluk dava açsanız bile hakimin takdir ettiği miktar geçerli olacaktır. Anne ve babanıza ayrı ayrı bu tazminat isteminde bulunacaksınız.
Ayrıca size şahitlik edecek olan kişilerin de olması gerektiğini unutmayın. İddia etmeniz yetmez. İş yerinden kişiler, akrabalar,çevrenizden kişiler, herkes şahitlik yapabilir. Bu çevrelerinizden 1'er kişi şahitlik yapsa kafi diye düşünüyorum ama avukatınızla bu konuları ayrıntılı görüşün.