Ölümlü trafik kazası geçirdim
Bundan 13 ay önce trafik kazası geçirerek yanımda en yakın arkadaşım öldü ve neticesinde 3 ay cezaevinde kaldım. 10 gün sonra karar mahkemesi var. rahmetlinin ailesi şikayetçi. kazada alkol yoktu,aracın kaskosu ve trafik sigortasından da tazminat alabilecekler.
Sorum şu : ne kadar çıkabilir ? verilecek hapis cezası ne kadar olur ve bir daha tutuklanır mıyım ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Ölümlü trafik kazası geçirdim
Konuyu siz biliyorsunuz muhakkak fakat kusur durumunuz iddaname gibi hususlar eksik gözükmektedir.Bir daha tutuklanıp tutuklanmayacağınız konusuna bir yorum yapamasamda genelde taksirli ölüme sebebiyet vermek suçundan ceza alınması ve cezanın genel olarak ertelenmesi bu gibi durumlar için genelleme yapılabilse bile,sizin durumunuzun size özel olduğu ve tüm bileşenlerin bilinmemesinden dolayı tahmini bile olsa bir öngörüde bulunmak çok zor...
Cevap: Ölümlü trafik kazası geçirdim
Değerli kardeşim .Yargı taydan beklenen karar .bildiğiniz gibi trafik kazaları sonucu sakat kalan veya hayatını kaybeden kişiler, aslı kusurlu olduğu zaman ailesi ve kendisi tazminat alamıyordu.ama yaklaşık 2 ay önce Yargıtay genel idare kurulunun aldığı emsal karar gereği ,kaza sonucu kişi asli kusurun tamamını almış olsa bile ailesi tazminat ala bilecektir .bu karar geçmiş 4 yılıda kapsamaktadır .bu gibi mağduriyet yaşayanların bir an evvel işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. http://trafikmagdurlari.org.tr 0312 214 11 64