Senetsiz verdiğim parayı alabilir miyim?
Öncelikle merhabalar.ben kardeşimle yaşayan bir bayanım..internette bi erkekle tanıştım.yüzyüzede görüştük.arkadaş olduk..sonra beraber yaşamaya karar verdik.ben ona 6000 lira kadar para gönderdim.onu da bankamatikten gönderdim.elimde sadece atm nin verdiği o küçük kağıt var kişiye gönderildiğine dair.onun üstünde de borç olarak gönderildiğine dair bir ibare yok hiçbir şekilde.şimdi beraber yaşamaktan vazgeçtik.parayı gönderdikten 1 hafta sonra istedim.hep uzattı vermek istemiyo anlayacağınız.bir dava açsam savcılığa mı açmam gerekiyo.?? ayrıca kazanırmıyım..çünkü elimde bişey yok.sadece o atm kağıdı.başka hiçbişey yok.onu da nakit gönderdim.banka kartımdan falan değil.bu davayı açmama gerek var mı sizce?açarsam kazanma olanağım nedir?telefon görüşmelerim ve mesajlar ispat olmaz sanırım.mesajlarda da pek bişey yok zaten.lütfen bana cevap verip birazcık aydınlatırsanız çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.Allah sizlere kolaylıklar versin..
Cevap: senetsiz verdiğim parayı alabilirmiyim.
Aynı konyu iki ayrı alana açmışsınız.
Alacak mutlaka yazılı, imzalı belgeyle kanıtlanmalıdır. Alacak, tanık, ses kaydı, yazışma vb. yollarla ispat olunamaz.
Cevap: senetsiz verdiğim parayı alabilirmiyim.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Aynı konyu iki ayrı alana açmışsınız.
Alacak mutlaka yazılı, imzalı belgeyle kanıtlanmalıdır. Alacak, tanık, ses kaydı, yazışma vb. yollarla ispat olunamaz.
bu söylediğiniz yasada var mı yoksa sadece bunun benzeri davalarda çıkan sonuçlar mı?