Ulu öndere küfür eden birisini dövmek
İyi günler,geçenlerde yanımdan geçen bir ahlaksız bir insan ULU ÖNDER ATATÜRK'e küfür ediyordu ve bende bunun üzerine adamın burun kemiğini ,kaburgasını ve elmacık kemiğini kırdım..olay şimdi mahkemede..acaba mahkeme ne ceza verir??
1. duruşmada ise hakime pişman olmadığımı söyledim...
ve pişmanda değilim hala...
Cevap: Ulu öndere küfür eden birisini dövmek
Birini darp etmek suç olsa da Atatürk'e hakaret de suç olduğundan tahrik hükümleri gereğince cezanız hafifletilir. Ceza alsanız da yüce Türk milleti sizinle gurur duyuyor. Bunu bilmek alacağınız cezayı kesinlikle unutturacaktır. Elinize sağlık. Ölüye küfür de suçtur, Atatürk'e küfür de suçtur. Ha bunlara küfür edenler ise asıl kafirlerdir.
öncelikle çok geçmiş olsun kendi bilgime dayanarak bir kaç cümle sölemek istiyorum.Eğer olayın sizin söylediğiniz gibi gerçekleştiğini gören ve şahitlik yapacak kişi veya kişiler bulursanız sizin için daha iyi olur.Darp ettiğiniz kişi Atatürk aleyhine karşı hiç bir suç işlemediğinde direnirse bu sizin durumunuzu daha da güçleştirir mahkeme heyeti başka nedenlerden darp ettiğinizi düşünerek hapis cezasını öngörebilir.Kişinin Atamıza hakaret etmesi kabul edilemez ancak kişinin bu sözlerini kanıtlayamassanız bu sizin adınıza zor olur ancak Allah yardımcınız Olsun inşşallah sizin için hayırlısı olur.
Eğer gerçekten durum dediğiniz gibiyse cezada alsanız eminim vicdanlarda beraat edeceksiniz.Yanlız böyle bir dayak şekli yok:) Adam yoğun bakımlık olmuş.Mahkemede ihtimal başka sebebten dövüp ceza indiri için böyle bir iddia ortaya attığınız düşünülebilir.Ben olsam en fazla ulu öndere küfür edene küfür ederdim.Şahit bulmaya çalışın derim.Geçmiş olsun.
Gurur duydum. Umarım şahit vardır.
Olaya bayağı kişi sahit oldu ama şahit olan insanları tanımyorum,ve halen adam hastahanede tedavi görüyormuş,bu olayda tahrik var ve ayrıca yasalarımızda ATATÜRKü koruma diye bir yasa felan yokmu ??
Var olmaz olur mu sizde ondan şikayetçi olun.
Çok iyi yapmışsınız aslında ama dövmek suçtur. Elinize sağlık ...
Öncelikle geçmiş olsun. Üzülerek söylemek istiyorum davadan ne yazık ki hapis cezası alacaksınız ne yine ne yazıktır ki bir müddet ceza evinde kalma ihtimaliniz yüksek. Olayda tahrik elbette vardır ama hakim burada takdir hakkınını kullanamaz çünkü tahrik hakaret edilen kişiyle alakalı bir durumdur, yani burada olay ATATÜRK'e hakaret de olsa hakaretin bağlayıcılığı olamaz. Sizin yapabileceğiniz en iyimser şey o şahıs hakkında ATATÜRK'e hakaretten suç duyurusunda bulunmak, bu durum şahitlerle subuta ererse o şahıs da hakaretten hüküm giyecektir.
Arkadaşlar peki mahkeme sonunda ceza yersem bunu para cezasına cevirme hakkım olabilirmi?
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR....
Mustafa Kemal ATATÜRK
şikayet durumuna bağlı olduğunu düşünüyorum kişi şikayetçi olduğu halde nasıl para cezası verilebilir ? ama olaydan sonra iyi haliniz göz önünde bulundurulsa bu pek mümkün değil gibi savcıdaki ifadenizde anladığım kadar ile pişman olmadığınızı belirtmişsiniz fazla hapis yatacağınızı düşünmüyorum ama karar mahkeme heyatinde benim kanaatimce fazla ceza almassınız.