Eşim adıma şirket kurup beni borçlandırdı, boşanırken bu borçları ona devretmek istiyorum
Merhaba
2007 yılında eşim benim adıma bir şahıs işletmesi açtı, bütün kredi kartlarımı ve çeklerimi kullanarak beni yüklü miktarda borçlandırdı. şimdi hepsi icralık durumda. bunlar benim bilgim dışında gerşekleşti. fakat çeklerde benim imzam var, sonuçta ticaret yapıyor diye ona güvenmiştim.
Vergi, bağkur, ssk borçları da benim adıma.
Şimdi eşimden boşanmak istiyorum. bu kredi kartı borçlarımı ve çek borçlarımı ona devretme şansım var mı, devrettikten sonra benim sorumluluğum kalkıyor mu merak ediyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: eşim adıma şirket kurup beni borçlandırdı, boşanırken bu borçları ona devretmek istiyorum
Resmi olarak tamamen siz borçlu durumdasınız ve imza ettiğiniz herşeyden mesülsünüz.Ayrılmanız durumunda borçlarınızı üstüne kendi isteğiyle alır ve öderse sorununuz hallolur.Onun dışında ancak boşanma esnasında hakime durumu anlatıp şahitlerlerde bunları ispatlarsanız kısmen bir sonuç almanız söz konusu olabilir.Ama bankalar, her türlü kuruluş ve şahıslar borçlu kimse gider onu bulur ve borcunu ondan tahsil etme yoluna gider.Geçmiş olsun.
Cevap: eşim adıma şirket kurup beni borçlandırdı, boşanırken bu borçları ona devretmek istiyorum
cevap için teşekkür ederim
borçları kendi üzerine almayı kabul ediyor ama ödeme gücü yok, benim de gücüm yok.
anladığım kadarıyla üzerine alıp ödemez ise yine bana dönüyor borçlar...