Akıl sağlığı yerinde olmayan birisi
Akıl sağlığı yerinde olmayan bi akrabam var ve buna annem bakıyor şu an parasız pulsuz 2 yıldır.Bu akrabamın yurt dışından emekli aylığıda var ve kendisi alman vatandaşı, şimdi burada sorum şu oalcak; annem özel tedavi merkezlerindeki gibi bu akrabama baktığı için ssk'sı yatar mı veya bir ücret alabilir mi devlet tarafından.
Cevap: Akıl sağlığı yerinde olmayan birisi
Alıntı:
attila1210 rumuzlu üyeden alıntı
şimdi burada sorum şu oalcak; annem özel tedavi merkezlerindeki gibi bu akrabama baktığı için ssk'sı yatar mı veya bir ücret alabilir mi devlet tarafından.
Neden özel tedavi merkezleri ile kıyaslama yaptığınızı anlamakta güçlük çekiyorum?
Cevap: Akıl sağlığı yerinde olmayan birisi
Bildiğimden değil. Bana en iyi açıklamayı zeka özürlü ve yaşlı bakım evi gibi yerde çalışan birisi vermişti. Bundan yola çıkarak dedim. Hatta buna ilave olarak devlet Bu down sendromlu çocuklara bakıyor diye ailelerine aylık para da veriyor. O çocuk ölesiye kadarda devlet korumasında olduğunda hepimiz hemfikiriz. İşte bu gibi bir durum söz konusumu acaba belgelerle akıl sağlığı yerinde olmayan , sürekli ilaç kullanmak zorunda olan bu bahsettiğim kişi için.
Manisa ruh ve sinir hastanesine yatırdık bu kişiyi ve hastane o zaman en fazla 15 gün yatar ve bırakırız dedi ve aynen de dedikleri gibi oldu. herkes aman akıl sağlığı yerinde değil diyerekten bize şikayet edip duruyorlar. Anlayacağınız böyle elimizi kolumuzu bağlayan bir durum söz konusu. Annem o akrabasına baktığı için işe de gidemiyor ve ssk dan emekli olmakta istiyor. dışardan yatıracak kadar imkanıda yok. o kişinin aylık parasına da tenezzül etmez asla. böyle bir çıkmaz abilerim ablalarım kardeşlerim. Bende bu çıkmazdan nasıl çıkarız diye buraya danışmak istemiştim. ve yol yöntemde bilmiyorum açıkcası