İşyeri istifamı almıyor 4B mübaşirlik kadrosuna atamam cıktı.

iyi günler,
Bir dersanede çalısıyorum fakat aylıgımı alamamıyorum.Atamam cıkınca bana krumdan herhangı bır alacagım yoktur ıbarelı ıstıfa dılekcesı almak ıstıyorlar.Ama ben maddı olarak zor durumdayım imza atmadım ve ıstıfamıda ıstıyorum bana önerınız ne olabılır?. Kısa sürede noterle ıstıfa edebılırmıyım?

Cevap: İşyeri istifamı almıyor 4B mübaşirlik kadrosuna atamam cıktı.

Ücretinizi almadığınızı ifade ediyorsunuz. Bu  gerekçe iş sözleşmesinin  işçi tarafından haklı nedenle fesih nedenidir.  Noterden yapacağınız bildirimle iş sözleşmenizi 4857/24-II-e fıkrası uyarınca feshettiğinizi bildirin. Bu haklı nedenle istifa (fesih)  işverene ulaştığı andan itibaren hukuki sonuçlarını doğurur ve o işyeri ile iş ilişkisi sona erer.  İşyerinizdeki kıdeminiz 1 yılı aşmış olması halinde de kıdem tazminatınızı ve ayrıca ödenmeyen  ücret alacağınız talep edebilirsiniz.

çok teşekkur ederım cevabınız ıcın fakat su konuya takıldım bu surec uzun surer ve ıstıfam olmassa yanı ssk da hala calısıyor gozukur ısem atamam olmaz dıye cok korkuyorum.cunku mudur sehır dısında kurumda yetkılı kısı bulunmuyor.bunuda yanıtlarsanız cok sevınırım

SGK'dan hala çalışıyor görünmeniz, istifa dilekçesine rağmen çıkışınızın yapılmaması atamanıza engel değildir. Kaydi olarak çıkış işlemlerininizin yapılmaması dershanenin sorunu, atama yazınıza göre, ne zaman işbaşı yapmanız isteniyorse o tarihte rahatlıkla gidip resmi olarak işe başlayabilirisiniz.yeni işiniz de hayırlı olsun

allah razı olsun Metin bey.