iskanı olmayan binada banka kredisiyle kat irtifakı olan bir daire aldım.şuan sığınagın kapısı kitli ve mutahit tarafından kullanılıyor.şikayet sonucu herhangi bir ceza alması söz konusu olabilir mi? saygılarımla
Printable View
iskanı olmayan binada banka kredisiyle kat irtifakı olan bir daire aldım.şuan sığınagın kapısı kitli ve mutahit tarafından kullanılıyor.şikayet sonucu herhangi bir ceza alması söz konusu olabilir mi? saygılarımla
Neden ceza alsın ?
Sn bilirkişi, sığınağın bir başka amaçla kullanılması suç değil mi ?
Konu belirsiz neden suç olsun onu anlamadım ?
Adamın kalacak yeri yoktur kalıyordur bunun suç olması için bir sürü bileşen gerekiyor diye düşünüyorum
Sığınak ortak ve bir amaca özgülenmiş bir alandır; başka bir amaca tahsisi edilemez hükmü İmar Kanunu sığınak yönetmeliği 13.md.de çok açık yazıyor da
Yalnız burada ben fikir yürüterek şahsın orada ikamet ettiğini varsaydım.
Acaba depo yada benzeri şekildemi kullanılıyor ? Yada ne amaçla kullanılıyor ?
Konuyu başlatan üyeden daha detaylı olarak bilgi vermesini rica ediyorum..
Sayın smyıldız2009 sığınak yönetmeliği: Madde 13- Yapıların bodrum katlarında veya bahçelerinde yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar Kat Mülkiyeti Kanunu’nda belirtilen
ortak alanlardan olup, bu hali ile yetinilir. Bu sığınaklar bağımsız olarak sığınmak amacı ile olsa dahi satılamaz, kiralanamaz, devredilemez ve amacı dışında kullanılamaz.
Belediye zabıta müdürlüğüne veya sivil savunma müdürlüğüne şikayete bulunduğunuz taktirde sığınakta ne var ise boşaltılır. Boşaltılmadığı taktirde cezai işlem uygulanır.
Zaten binanın iskanı yok.
Yani bina komple yasadışı !
Buradaki sığınak belirttiğiniz tanımdaki gibi bile kullanılamaz durumda gözükmekte.
Büyük ihtimal inşaat sahibi orayı depo olarak filan kullanıyordur diye düşünüyorum
Bir yapının bağımsız bölümleri ve ortak kullanım alanları, tapu sicil kaydına işlendiği şekliyle kullanılabilir. Bu bölümler, gerekli izinler alınmadan amacı dışında kullanılırsa belediye tarafından kullanım amacına ve projesine uygun olarak yeniden düzenlettirilir. Buna uyulmazsa idari para cezası verilebilir. Verilen süre içerisinde aslına uygun duruma getirilmezse adli ceza verilmesi için hukuki işlem başlatılabilir. Bir yapının iskân almamış olması yasadışı (kaçak) olduğu anlamına gelmez. Sığınak amacı dışında kullanılamaz, kullanılmasına izin verilemez.
Üstad hukuk emeklisimisiniz.Yani bu sizin fikrinizmi yoksa hukuki geçerliliği olan bir mütala mı ?
Yani bundaki yasal dayanağınız nedir ?Yani iskanı olmayan binaya belediye su vemez,elektrik idareside elektrik vermez.
Yani bina yasadışı olmasa bunların verilmesi gekrekmez mi ?
Yada belediye ve elektrik idaresi bişey bilmiyorlar kafalarına göre işlem yapıyorlar !