Ayıplı ürün yada gizli ayıplı ürün para iadesi.
10.01.2011 tarihinde, online satış yapan bir firma üzerinden, 394 tl tutarında anakart satın aldım. anakartın marka ve modeli Gigabyte P67A-UD4.
31.01.2011 tarihinde Intel, kendi üretimleri olan P67 chipset üzerinde tasarım hatası olduğu, P67 chipsetinin satışını durdurduğunu açıkladı.
Bu açıklama üzerine bütün anakart üreticileri P67 chipseti taşıyan anakartların satışını durdurdu ve ürünlerin en kısa zamanda hatasız bir chipset (P67-B3) ile geri değişim yapacağını açıkladı.
Bügün 04.03.2011 tarihi ile değişim yapılacak olan P67-B3 chipseti taşıyan anakartlar yavaş yavaş stoklara girmeye başladı ve aslında benim sorularımda tam bu noktada başlıyor.
1. Ben değişim yerine para iadesi istiyorum bu mümkünmüdür? Eğer para iadesi istemem için bir sebep belirmem gerekecek ise, değişim için bana önerdikleri anakartın ses işlemcisinin modeli eskisinden daha düşük/değişik.
2. Para iadesi veya değişim istemek için nekadar sürem var? Örnek, ben para iademi 2 ay sonra isteyebilirmiyim?
3. Para iadesi veya değişim sürecinde evde bilgisayarsız kalmamın manevi bedelini kimden ve ne sekilde isteyeceğim?
Forumu gereksiz işgal ettiysem çok özür dilerim. Yardımlarınız içinde çok teşekkür ederim :D
Cevap: Ayıplı ürün yada gizli ayıplı ürün para iadesi.
4077 sayılı yasa hükümleri gereğince uzaktan satışlarda hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 7 gün içerisinde iade mükündür ancak bu süre geçmiş. Öte yandan burada bir ayıp söz konusu ve bunu üretici firma da kabul etmiş. Fatura tarihinden ilk otuz gün içerisinde olsaydı para iadesi hakkınızı kullanabilcektiniz. Kanımca burada en doğru ve mantıklı yol firmanın değişim önerisini kabul etmek.
Cevap: Ayıplı ürün yada gizli ayıplı ürün para iadesi.
Ozaman şöyle söyliyebiliriz sanırsam..
Satın aldığım ürün bir araba olsaydı, bu arabanın CD sürücülü teypi olsa, arabayı üreten firma büyük bir sorun tespit etse ve bütün arabaları toplatma ve yerlerine yenilerini verme kararı alsa..
Ve yeni verilecek arabalarda da CD sürücü yerine kaset ile çalışan teyp verse, sizin önerdiğiniz kaset ile çalışan teypli arabayı almı oluyor?
Tüketicinin hakkı bukadar ise çok yazık..