-
Asliye ceza
merhabalar. herhangi bi mahkemelik olayım yok fakat cep telefonuma bi sms geldi uyap tan işte 1. asliye ceza mahkemesinde ,,,,,,, sayılı dosya işte .......tarihine güne verilmiştir.diye sms geldi. bundan ne çıkar hiç mahkemelik işimde yok. beni aydınlatabilrimisiniz bu konuda. adliyeye gitcem araşltırmak için ama önce burdan bi ön bilgi edinmek istedim. herhangi bi evrak felanda gelmedi bana.
-
Cevap: Asliye ceza
Mesaj gelen mahkemenin kalemine başvurmanızı öneririm.Kolay gelsin.
-
uyaptan mesaj gelmesi için avukat olmanız ve o davada mesajla duruşma gününün bildirilmesi için abone olmanız gerekiyor. Büyük olasılıkla avukat arkadaşlarımızdan birisi uyap sistemine kendi cep telefon numarasını kaydederken yanlış girmiştir. Bu nedenle mesaj sizin telefonunuza gelmiştir. Ama kesin sonuca ulaşmak için uyap.gov.tr adresinden vatandaş portalına girip mesajda bildirilen mahkeme bilgilerini girerek TC kimlik numaranızla sorgulama yaparak hakkınızda bir dava olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
-
Bahsi geçen ceza mahkemesini uyap menüsünden seçip tc numarası girerek davaya ilişkin detayı öğrenebilirsiniz. başka bir şahsın uyap mesajının size yanlışlıkla gelmesi ya da şahsın kaydederken yanlışlıkla sizin numaranız girip mesajın size gelmesi mümkün değil çünkü uyap sistemi abonelik kaydı yaparken sahibi olduğunuz telefon numarası ile aldığınız telefon hattında bahsi geçen tc numaranızın aynı olmasını mecburi kılmaktadır.