13 ocak 1992doğumlu 19 yaşında kişide elinde 5000 liralık senetim var sizce bu senet geçerli olurmu?
bu senetten kurtulmak istiyorum yasa olarak bi bilgisi olan arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim...
Printable View
13 ocak 1992doğumlu 19 yaşında kişide elinde 5000 liralık senetim var sizce bu senet geçerli olurmu?
bu senetten kurtulmak istiyorum yasa olarak bi bilgisi olan arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim...
Alacaklının elinde olan senediniz şekil şartları itibarı ile Kambiyo Senedi vasfını taşıyor ise ödeme dışında yapacağınız bir şey yoktur. Alacaklının doğum tarihi ve yaşı sizce neden önem taşıyor?
eski ortağımın akrabası aramızda senet yapmıştık bugun avukata vereceiğini söyledi kefil kısmında da kendı ismi... yazılı yanı 19 yaşındaki kişi senet alıcaklısı ben borcluyum eski ortağımda kefil?
Senet alacaklısının yaşının bir önemi yoktur. Reşit olmasa bile kanuni vasisi marifeti ile icra takibi başlatabilirdi ki; zaten alacaklı reşit. Söz konusu senedi bir sözleşmeye istinaden mi vermiştiniz? Yani senet dışında söz konusu senede atıfta bulunarak ayrıca bir yazılı sözleşme yaptımız mı?
yazılı sözleşme yok... daha önce eski ortağım başka senetlere benım kaşemi basıp kendı kefil kısmını doldurup kendı imzasını atmış protestolar işletme sahibi ben olarak hepsi bana geldi
cvp beklıyorum cvp verirseniz sevinirim
Kaşeyi bir kenara bırakın. Yani sizin yerinize eski ortağınız mı senede imza attı? İmza size ait mi, değil mi?
benım yerıme imza atmamış kefil yerine kendi adı soyadını imzawsını atmış... ama protestolar ihbarnameler benım adıma gelıyor