Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibi olarak bana kaldı. yasal hakkım var mı?(yönetici kira döneminde bişey yapmamış)
Yaklaşık 10 yıllık bir eğitimciyim, kiracım 6 ay aidat ödemedi ve kaçtı gitti, konu hakındaki yargıtay kararını falan okudum. Evet kiracının ödemediği aidatlardan ev sahibi olarak sorumlu benim doğru. Ancak 6 aylık dönemde yönetici bu şahıstan hiç bir surette aidatı alma girişiminde bulunmamış... şimdi eve ben taşınacağım ve bu ücretleri benden talep ediyor. 6 ay boyunca kiracıyla hiç muhattab olmayan yönetici tamamen hatasız mıdır? (bütün apartmanlarda yönetici bu işi yapar. yönetici bu ücreti kiracıdan alır. yasal olarak böyle olmasa da uygulama böyle) hiç bir yasal hakkım (itiraz vb.) gibi yok mudur?
Saygılarımla
Cevap: Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibi olarak bana kaldı. yasal hakkım var mı?(yönetici kira döneminde bişey yapmamış)
Para borçları götürülecek borçlardandır. Yani borcunuzu alacaklınıza götürüp teslim etmelisiniz onun gelip sizden istemesini beklemeyeceksiniz.
Cevap: Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibi olarak bana kaldı. yasal hakkım var mı?(yönetici kira döneminde bişey yapmamış)
Sayın editör bu dediğinizden anladığım kadarıyla sanırım yapılacak bişey yok. cevabınız için teşekkür ederim
Yönetici bankada hesap açmadı ise ve "benim ayağıma gelip verin diyorsa ve almıyorsa
ve icraya itiraz edilirse inkar tazminatı ve mahkeme masrafı ödenir mi?
Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibi olarak bana kaldı. yasal hakkım var mı?(yönetici kira döneminde bişey yapmamış)
Peki,kiracı halen aidatlarını ödemediği evde oturmakta olup;aidatları ödemeyi redediyorsa;bina yönetimini bu aidat borçlarını ev sahibinden isteyebilirmi?kanun nedir?Ev sahibi aidat borçlarından dolayı;kiracıyı icraya verebilirmi?Teşekkürler
Hem kiracıyı hem ev sahibini icraya verebilir...
Yani,yöneticinin keyfine kalmış ev sahiplerine acı vermek...Yönetici;aidatını 1-2 ay ödemeyen kiracıyı icra davası açmalı ve ev sahibini bilgilendirmeli değilmidir?..
Ben,izninizle bir soru daha sormak istiyorum.
Bina yönetimi aidatları bir şekilde almasını biliyor da;yani gelir belli,ama toplanan aidatların nereye harcandığını bilmiyoruz.3 YILDIR KESİNLİKLE GİDERLER FATURALANIP HERKESİN GÖREBİLECEĞİ BİR YERE ASILMADI.Mantolama parasını da daire başına 420 lira fazla topladığını ispatladık.Sorduğumuzda da;binanın diğer masrafları için öyle yaptım dedi..Ayrıca,yüzlerce faturayı nereye asabilirdim ki,bana güvenmiyormusunuz?diyor.Bu kanunun gereği olup;yapılmazsa suç değilmidir?Ben kendi başıma suç duyurusunda bulunabilirmiyim?ya da noterden ihtarname çekip,gider tablosu yapana kadar aidat ödemeyeceğimi bildirebilirmiyim?
Çok çok teşekkür ederim.
Alıntı:
ginza rumuzlu üyeden alıntı
gider tablosu yapana kadar aidat ödemeyeceğimi bildirebilirmiyim?
Bunu yapmanızı önermem. "Haklı iken haksız duruma düşme" duruma düşmeyin.
Merhabalar benim de ev sahibi olarak benzer bir sorunum var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kiracı 1 yıldır evimde oturuyor.Ağustos sonunda 1 yıl oldu.Kira ödemeleri düzenli olarak
yapıldı. Fakat aidatlar Aralık 2013 den beri sorunlu.Şu an sitenin avukatında açılmış olan 4 haciz
dosyası var. Aidat ödemeleri hala düzensiz, arada ödemeler yapıyor ama dosyalar kapanmış değil.
İlk haciz tebligatını aldıktan sonra telaşlanmaya başladım ve sonraki zamanlarda da 2-3 tebligat
daha aldım. Sözlü olarak yıl içinde her ay evden çıkmasını söyledim. Fakat türlü yalan ve
kandırmalarla beni oyaladı, halen evde oturuyor. 1 yıl sonunda kirada belli bir artış yaparak
oturmaya devam ediyor. Ben ise evden çıkmasını istiyorum, borçlarını kapatarak.
Evin tapusu babamın üstünde. Ama işleri ben takip ediyorum.
Bu durumda başvurabileceğimiz yollar nedir ev sahibi olarak?