Re: Dolmuş muhabbetleri..
Yirmili yaşlarımdaydım hayatımda ilk defa doğu illerimizden birine gidiyordum.Biraz merak,Biraz terör korkusu pür dikkat gecenin karanlığında çevremi inceliyordum.Otobüs gece yarısı kuş uçmaz kervan geçmez ıssız bir yerde durdu kapılar açıldı ilk önce kışın acı soğuğu, sonra çuvallar, ayaklarından bağlı 2 tavuk,ardından dev gibi kocaman bir adam,yanında da 5 yaşlarında çelimsiz bir çocuk bindi otobüse.Adam o kadar kocamanki yanındaki çocuğu değil sanki biti.Bir süre sonra adam var gücüyle horlamaya başladı herkes çok rahatsız oldu.oturduğu yerde mırıldananlar, la havle çekenler falan.o sırada küçük çocuk uyuyan devi sarstı tiz sesiyle
-Baba, baba horluyorsun dedi.Babası
-Sağa ne lannn sağamı danışacaamm diye cevap verdi
Alıntı:
-Baba, baba horluyorsun dedi.Babası
-Sağa ne lannn sağamı danışacaamm
Budur işte budur:o :o :o :o
1988 yılının kışına doğru muhtemel Ekim Ayı Mersin den Ankara ya gideceğim. Saat2300 otobüsüyle yola çıktım Ankaraya haber verdim Söğütözünden beni karşılayacaklar. Ama nasıl başımağrıyor anlatamam migreni olanlar bilir. Bir iki hap aldım zorlaya zorlaya gidiyorum. Böyle tam kendimden geçeceğim otobüs Orhan Ağaçlı tesislerinde durdu. Dedim hemen bir şet yiyip bir hap daha alayım ve uyuyayım fırsat bu fırsat çünkü bilen bilir migren uyuyabilirseniz anında geçer. Ve ben başardım uyudum...
Sabah 0630 gibi gözlerimi açtım kafamı çaktırmadan sağa sola salladım ağrı gitmiş ne mutlu oldum anlatamam. Otobüste on kişi anca varız . Benim çapraz önümde bir teyzeyle kızı sanırım oturuyordu ama yok olmuşlar nerede indilerki diye düşünürken camdan dışarı bakmaya başladım. Baktıkça şaşırıyorum Gölbaşına hiç benzemeyen bir su kitlesi görünüyor bazen ve evler evler hiç Ankara girişi gibi değil. Ankara amma değişmiş çok ilginç diye düşünüyorum ama bir yandan rahatsız oluyorum. Bildik bir yerlerdeyim ama kesin Ankara değil gibi geliyor bana ama bayağı bir bildik yer. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken muavin anons yaptı.
'' On dakika sonra Mersin e gireceğiz Pozcu yönüne gidecekler otobüsten inmesin otobüs devam edecek.''
Bir ben yerimden sıçradım. '' nasıl yani ?'' diye... Muavinde aptallaştı yanıma geldi hemen .
'' Sağ salim Mersin e geldik siz Tarsusta mı inecektiniz ?'' Ben muavine garip garip baktım ve
'' ya ben sağ salim akşam 2300 da Mersin den Ankara ya gitmek için bindim bu otobüse nasıl oluyorda sabahın yedisinde sağ salim mersin e geri geliyorum ben ?''
He he bu sefer aptallaşma sırası muavine sonrada şöföre geldi gara gelene kadar aptal aptal gittik hep birlikte :) Garda durum anlaşıldı. Varan her iki şehirden de aynı saatte kalkıp hemen hemen aynı saatte Orhan ağaçlıya giriyor ve sonra devam ediyor ben o baş ağrısı ile Mersin e giden otobüse biniyorum yolcu az olduğundan yer sorunuda yok. Muavinde kontrol etmeyince adam gibi ben paşa paşa gece 2300 da çıktığım Mersin otogarına sabah 0700 da geriye geliyorum.
Sonra ne mi oldu ben elbette Ankaraya gittim Azmin elinden bir şey kurtulmaz.