Cinsel taciz temyiz aşaması
Merhaba Benim Adım ersin,
Babam(50) 2 yıl önce bir markette 20 yaşlarındaki bir kıza koluyla değmek suretiyle cinsel tacizde bulunmuş kızın şikayeti üzerine dava açıldı sonuç olarak 2 yıl 1 ay hapis ceza aldı şu anda temyiz sürecindeyiz babamda evde.
Olay 2 ayrı markette oluyo, babamın kızı takip ederek 2.markette koluyla değerek cinsel tacizde bulunması sonucu kızın şikayetçi olmasıyla sona eriyo.
Kamera kayıtlarında mağdure görülmüyormuş ruhsal durumu ile ilgili raporda temiz çıkmış ama tck 102/1 maddeden şikayet üzerine babama 2yıl 7 ay hapis cezası vermişler suçunu itiraf ettiği için 6 ay düşürülmüş 2 yıl 1 ay olmuş.
Birde babam 102/1 den ceza aldı orda 2 yıldan 7 yıla kadar diyo
Peki 105 . madde nedir 105 te 3 aydan 2 yıla kadar diyo bu çelişkili değilmi 105 den hüküm verilse paraya çevrilebilirdi
Madde 102 - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Madde 105 - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
Biz temyiz sürecinde ne yapmalıyız ki karar bozulsun hapis cezasından kurtulsun adli para cezasına veya başka bir cezaya çevrilsin.birde bu kararın bozulma olasılığı nedir Allah aşkına temyizden sonuç alabilir miyiz.avukat işini iyi yapar mı bilinmez ama benim elimden geleni yapmam gerek. Temyiz için Cinsel Saldiri Ile Cinsel Taciz Suçu Arasindaki ince çizgiden yararlanamaz mıyız sonuuçta sadece dokunmuş devam etmemiş dokunmaya.
:(
Cevap: Cinsel taciz temyiz aşaması
Geçmiş olsun.Dokunmamak lazım!
Merhaba,
Yardımlarınızı istediğim konuda temyiz aşamasında olduğumuz söylemiştim düzeltme olarak kız 15 yaşındaymış.
kızdan şikayeti geri aldırmak için mağdurenin avukatı aracılığı ile görüşüyoruz ile 2 yıl 1 ay cezadan kurtulmak mümkünmü temyiz gerekçesi olarak şikayetin geri alınması işimize yararmı yoksa kamu davası olduğu için etkilemez mi.
bence çıkmasaa daha iyi olur..
verilen hapis cezası var diyorsunuz ancak evde olduğunu söylüyorsunuz babanızı
-daha önceden sabıkasız oluşu
-kişinin iyi niyet göstermesi
veya mahkemenin eklediği daha başka nedenler koyarak hapis cezasını askıya mı aldı? bu konuda bilgi verirseniz iyi olur.Ayrıca dosya temyize gitti diyorsunuz yani suç kabulü olduğu halde dosyaya niye itiraz ettiniz anlamadım hali hazırda babanız yanınızdaymış.
Merhaba babamın daha önce hiç sabıkası yok bu mahkeme kararı gerekçeli karar değil temyiz hakkımız var onu kullanıyoruz hukuk süreçlerini tam bilmiyorum ama avukat temyize gittik dedi
kişinin iyi niyet göstermesi ne demek bilmiyorum ama babam suçunu itiraf etti pişman olduğunu olay anıda bile özür dilediğini kalabalıkta istemeden dokunduğunu söyledi ancak şikayet geri alınmadı.Evet suç kabulu var ancak bizde bu durumu hapis cezasından para cezasına çeirmeye çalışıyoruz 2 yıl 1 ay dan 2 yıl altına düşse adli para cezasına çevirilirdi.
Bence çıkmasa diyen arkadaş buradan yardım istiyorum olayı hukuki olarak değerlendirmenizi istedim bu olayın doğru olmadığını hepimiz biliyoruz suçuda kabul ediyoruz zaten pişman babam ama para cezası olsa iyi olmaz mı yani
Aslında öğrenmek istedğim şu .Kız şikayeti geri alırsa temyiz nedenleri arasında bunu göstermemiz bizim işimize yarar mı HAPİS CEZASI AZALIRMI adli para cezasına döner mi.
millau ben hukukçu değilim ama bende ceza aldım 1 yıl ila 3 yıl arasında ama serbest bırakıldım verilen cezanın çekilmeyeceği yönünde bir kanım var aksi bir suç işlemediğim halinde.Hapis cezasını şartlı tahliye yapılamıyor mu ya da iyi niyet gösterdiği için cezanın ertelenmesi?