Ticari Mahkemede Hakim Heyetine Gönderilen Dava
Arkadaşlar bu davam ile ilgili daha öncede bir konu açtım ama hiç bir cevap alamadım umarım bu konuya bilgisi olan arkadaşlar cevap verirler.
Önceki konu bilirkişi raporunun olumlu olarak çıkmasıydı daha sonra mahkeme tekrarlandı ve 2 ay da bir olan dava bu defa 3 ay ertelendi aynı zamanda hakim heyetine ertelendiği belirtildi.
Acaba bundan sonraki süreç ne olabilir?
Cevap: Ticari Mahkemede Hakim Heyetine Gönderilen Dava
Bilirkişi raporu verildiyse ve bu rapor hüküm tesis etmeye uygun ise davada karara yaklaşılmış demektir. Ticaret Mahkemeleri heyet halinde karar verirler heyete tevdi edilmişse karar verilecek demektir.
Engin bey;
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Bilirkişi raporu verildi ama bilirkişi raporunun hüküm tesis etmeye uygun olduğunu nasıl bilebiliriz,raporda sözleşmenin fesh edildiğine dair sonuç çıktı,üç bilirkişi üyeside bu yönde raporu imzaladı ve mahkemeye bir önceki celsede sunuldu,en son celsede ise 1,5 yıldır;2 ayda bir görülen dava bu defa 3 ay ertelendi ve heyete tevdi edildi.Peki heyet bu raporu geçerli bulmayabilirmi,bildiğim kadarıyla bilirkişi raporları mahkeme kararını bağlayıcı nitelikte olmuyor hakim tersi kararda verebiliyor yada raporu yeniletiyor,rapor zaten 6 ayı geçgin bir sürede hazırlandı.Böyle bir durum söz konusu olabilirmi sizce ve esas sıkıntı davayı açtığımız Holding davacıları yıpratmak için süreyi uzatma yoluna gidecektir düşüncesindeyiz,sürenin uzaması için herhangi bir hukuki yol bulunmakta mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar.
Bilirkişi raporunun hüküm tesis etmeye elverişli olup olmadığına mahkeme karar verir. Usule uygun bilirkişi raporuna mahkeme uyar uymayacaksa gerekçesini açıkça izah eder. karşı tarafınız bilirkişi raporuna uygun gerekçelerle itiraz edip yeniden bilirkişi incelemesi talep edebilir. Bu hususa da mahkeme karar verir.
Sizin dosya heyete tevdi edildiyse artık karar arefesindedir çok uzamaz diye tahmin ediyorum.
Anladım,karşı taraf itirazda bulundu ama tekrar raporda istemedi bildiğim kadarıyla.
Sizide yoruyorum ama bir sorum daha olacak,mahkemeden karşı tarafın tazminat ödemesi konusunda bir karar çıkarsa,karardan sonraki yol nasıl olur acaba?
Kararı icraya koymak olur :)
Yani gidin paranızı alın diyorsunuz..:)
Teşekkür ederim engin bey,engin bilgilerinizi paylaştığınız için,umarım söylediğiniz gibi olur uzun yıllardır insanlar perişan oldu artık haklarını alma vakitleri gelmiştir.Mahkeme heyetinin kararı bu gün açıklanacak öğleden sonra dava görülecek isterseniz sonuç ile ilgili burada bilgi paylaşabilirim.
Engin bey sormayı unuttuğum birşey var,karşı tarafın temyize gönderme ihtimalide var değilmi?
Elbette kararı hem sizin hem karşı tarafınızın temyiz etme hakkı vardır.
Evet aynısı benim başıma geldi karşı taraf temyiz etti