Selamlar.Mahkeme boşanmamıza karar verdi.Temyizden feragat edeceğim.Temyiz feragat dilekçesi nasıl yazılır.Bide illada avukatım mı almalı dava kararını?Ben alıp temyiz feragat dilekçesi yazamazmıyım?
Teşekkürler
Printable View
Selamlar.Mahkeme boşanmamıza karar verdi.Temyizden feragat edeceğim.Temyiz feragat dilekçesi nasıl yazılır.Bide illada avukatım mı almalı dava kararını?Ben alıp temyiz feragat dilekçesi yazamazmıyım?
Teşekkürler
Ağanın sözünün üzerine söz olmaz.. Geri aldım hepsini...
Vekille takip edilen işlerde tebliğin vekile yapılması zorunludur. Tebliği asil alıp temyizden feragat etmesi usule uygun değildir vekil azledilmedikçe bu işlemlerin vekilce yapılması şarttır. Kaide budur ama bunu kaale alan kalem vardır almayan kalem vardır.
kaleme kaale alma yada almama yetkisini kim veriyor?kanunlar kalemden kaleme nasıl değişiklik gösterebiliyor..boşanma davsı ile ilgili bir konuda yazı işleri müdürüne danıştım'fiili ayrılık dolayısı ile açılan davada dava sonuçlandıktan sonra kısmi temyiz oluyormu diye yani tazmınata itiraz edilse boşanma kesinleşmiş olurmu dedim...kalem ''benim mahkememde kısmi tamyiz olmuyor'' diye cavap verdi.neresi senin mahkemen annemi kurdu bu mahkemeyi babanmı kurdu dememek için kendimi zor tuttum...
selamlar engin bey.2007 yılında görülen boşanma davamda hakim 10.000 tl tazminat tedbir nafakası ve 250 tl yoksulluk nafakasına mahkum etti.avukatım temyize gidip gitmeyeceğimi sordu.avukat sensin senden iyimi bilecem gidilip gidilmeyeceğini dedim.bunun üzerine çelişkili ifadelerde bulundu.dosya temyize gitmeyecek bir dosya değil dedi ama öyle olumsuz konuştuki bütün umudumu yiitirdim.peki gitmezsem ne olur dedim hemen daha önceden hazırlamış olduğu dilekçeyi önüme koydu imzalayaıp feragat etmen lazım dedi.yada 275.00 tl verip temyize gideceksin dedi.maddi sıkıntı içinde olduğumdan dolayı veremedim 275.00 tl yi ve imzaladım.ve şu anda hakkımda hapis kararı çıkartırmışlar bu durumda feragat ettiğim temyizin telafisi varmıdır? o davaya şimdi itiraz etme şansım varmıdır.veya gidip hapismi yatayım çünki ödeyecek durumum yok.teşekkür ederim iyi günler.
Temyizden feragat ettiğiniz dosya kesinleşmiştir hiç bir şekilde canlandırma ve itiraz şansınız yoktur.
bilginiz için çok teşekkür ederim.peki bu yüzden nekadar süre hapis yatarım?.yatıp çıktıktan sonra belliki yine ödeyemeyecem,tekrar hapis cezası alırmıyım?.tekrar çok teşekkür ederim.