2 yıllık hizmet süresi dolup istifa ve kurumlara geçme
sivil kaynaklı bir astsubayım 2009 nasbım 1 yıl sınıf okuluna mütakip haziran 2010 yılında kıtaya çıktım halen devam etmekteyim kurumlar arası geçişde şöle bir madde var en az 2 yıl çalışmış olup istifa etmek ben haziran ayında istıfamı verdiğim takdirde 2 yılımı doldurmuş olucam o haldede devlet memurluğuna açıktan atamaya hak kazanmış olurmuyum yardımcı olursanız gercekten çok sevınırım
KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ
(DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA)
(Seri No: 1)
Resmî Gazete : 28.7.2009/27302
Diğer Personel Kanunlarına Tabi Olanların Devlet Memurluğuna Alınmaları
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesinde; "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm çerçevesinde, en az iki yıl çalışmış olup da görevlerinden kendi istekleriyle çekilmiş bulunan veya görev süreleri sona eren;
- 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa tabi subay ve astsubayların,
- 4678 sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanuna tabi sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubayların,
- 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununa tabi uzman jandarmaların,
- 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununa tabi hakim ve savcıların,
- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin,
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak istihdamları; durumlarına uygun boş kadro bulunması ve hizmetlerine ihtiyaç duyulması halinde, başvuracakları kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde bulunmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------
Cevap: 2 yıllık hizmet süresi dolup isifa ve kurumlara geçme
bu konu hakkında cidden bilgiye ihtıyacımız var hazıran ayında asaletımız onaylanıyor ve 15 yıl bırakamıyoruz hazırana girdiğimizde bu yıl bırakırsak 2 -3 ayda dılekçe suruyor vs 2 yıl dolmuş oluyor 1 yıl kıta bır yıl sınıf okulu yanı bu kanundakı haktan bız yararlanabılıyormuyuz kendı ısteğimizle istifa edersek bılgısı olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz
Arkadaşım işin acele ise bence git bir avukata danış günün geçmeden bence
Derin bir mevzuat hemen bir avukata git
bu dağbaşında kımı adiler akuvatı istediği an bulurken ben gibi gariban biri avukat inşallah bulur saolun yınede