Cevap: Çeklerle ilgili ceza
Mahkeme kağından kastın ne yani ne yazıyor,dava açıldı ve kazanıldı mı yoksa icra tebligatı mı geldi de yanlış mı yorumluyorsun elinde yazan kağıtda ne diyor ? Hukuki sorun tam olarak ne,karşılıksız çek mi,yoksa vadesi geldi de ödemedin,alacaklıyla bugüne kadar ne yaptı,çekin üstünde yazan süreler vs ne,daha önce karşılıksız çekten dolayı bir vukuatın var mı...
[Bu arada bir genel bilgi: Kimseye sadece borcunu ödeyememekten dolayı hapis cezası verilmez isterse trilyonluk borcu olsun,belli durumlarda borçla ilgili verilen disiplin hapisleri ilgili usuli işlemleri yapmadığından vs kaynaklanır,örneğin eline icra tebligatı ulaştıktan sonra süresi içinde mal beyanında bulunmama gibi. Çeklerde cezai hükümler var,bu borcunu ödeyememkten değil yine farklı suç teşkil eden fiil icra etdiğin için....]
Kısaca sorununu detaylarıyla anlatırsan,net cevap alabilirsin.
benzer bir durumda bende var ben ssklı çalıştığım işyerimin sahibi patronuma 2adet çek cerdim patronumda bunları bankaya teminat olarak verdi sonra işleri bozuldu iflas etti bu çekler yazıldı şimdi teminat olarak verilen banka bana karşılksız çek düzenlemekten dava açtı mahkeme 07.02.2012 de ben şuanda işsizim bu çekleri ödeycek gücüm yok..bu durumda ne olur nasıl bir yol izlemem gerek ..hapis cezası alırmıyım,bu çekin hatır çeki olduğunu nasıl ispatlarım .bana bigi verirseniz sevinirim. saygılarımla.
5941 sayılı kanuna göre karşılıksız çek ten dolayı şikayet hakkı hamil e tanınmıştır.bankaların ise çek elinde olsa dahi şikayet hakkı bulunmamaktadır.dolayısıyla savcılık şikayetinde banka yetkisiz dir.hukuki yardım almanızda fayda var.takip edilirse davadan beraat etmeniz olasıdır.