İşe giriş sözleşmesi , çalışma saatleri
çalıştığım sektör kargo hizmeti veren bir şirket. mesai saatlerimiz vardiyalı bir sistem üzerine kurulu düzen içerinde işlemektedir.benim vardiyam sabah 05:30-15:00 haftada 6 gün ve pazar günü gece 21:00-06:00 arasındaki saatlerde çalışıyorum. ve şirkete işe gitmediğim gün yok bu durumda. ve hafta sonu tatilim sadece vardiya değişimi olarak ara boşluk olarak değerlendiriliyor.işe giriş tarihim 03.08.2010 ve henüz bir yıllı doldurmadım. işe giriş sözleşmesi imzaladım.çok kapsamlı olan bu sözleşme evraklarının tamamını okuyabilip incelesem sanırım işverenin hüküm koyduğu şartları kabul ederek başlamak mümkün olmazdı.ne var ki günümüzün şartları malum ve işsizlik endişesi ile evraklara imza atıp işe başlamak zorunda kalıyoruz.sorum şu haftada 66 saat gibi bir rakam çıkıyor çalışma saatlerine baktığımızda.bu durumda hakkımı aramak gerektiğinde ve net bir gün tatilde yapamadığıma göre nasıl bir yol izlemeliyim.şirket kesinlikle fazla mesai olarak görmeyip bize imzalattığı sözleşmeye güveniyor anladığım kadarıyla.resmi yollardan nasıl ? bir çözüm yolu aramalıyım.
Cevap: İşe giriş sözleşmesi , çalışma saatleri
işyerindeki çalışma süreleri ile ilgili şikayetlerinizi varsa puantaj kayıtlarınızı da ekleyerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişleri tarafından incelenmek üzere işyerinizin bağlı olduğu bölge çalışma müdürlüğüne bildirebilirisiniz. İş Müfettişleri inceleme sonucunda, bir alacağınız olduğuna karar verildiği taktirde bu alacaklarınızın ödenmesi için işverene bildirim yapılır. İşveren bir ay içinde bu alacağınızı ödemek zorunda kalacaktır.