Hakkımda Kamu davası açıldı
Öncelikle iyi akşamlar...
Bir arkadaşımla tartışma sonucu onu yanlışlıkla bıçakla yaraladım, hastahaneden HAYATİ TEHLİKE GEÇİREMEZ raporu verildi, karşı taraf şikayetçi olmadı. Ancak hakkımda kamu davası açılmış. Size sorum şu;
1-) Kullanımı Yasak bıçaklardanmış ancak bilmiyordum ne olur. ?
2-) Herhangi Bir Nasıl ceza alabilirim. ?
3-) Para cezası alırsam aşşa yukarı ne kadar olur. ?
4-) Para cezası alırsam sabıkaya, sicile geçer mi ?
Cevaplarınızı bekliyorum.....
Cevap: Hakkımda Kamu davası açıldı....
1)Bilmemek bir şey değiştirmez.6136 sayıla kanuna muhalefetten de ayrıca ceza alabilirsin.
2)Buna mahkeme karar verecektir.Sadece olayı kabaca bilerek yorum yapmak doğru olmaz.5 yıldan az olabileceği söylenebilir.
3)Paraya çevrilirse ortalama günlük 20 TL den hesaplanır.5.000 TL den fazla olabilir.
4)Türk mahkemelerince verilen cazalar paraya çevrilmiş dahi olsa sicilinde gözükecektir.
Ancak bunlarla beraber daha önce hiç sabıkan yoksa ve mahkemede olumlu kanaat oluşursa bir defaya mahsus olmak üzere 24 aydan az olon cezaların hükmü açıklanmaz ve 5 yıl boyunca hiç bir suç işlemezsen dava ortadan kalkar.Yani olay hiç yaşanmamış gibi olur.Ancak bunun için mahkemede olumlu kanaat oluşması senin sabıkasız olman ve verilen cezanın 2 yıldan az olması gerekir.Geçmiş olsun.
Cevap: Hakkımda Kamu davası açıldı....
[QUOTE=nonames;403386]Öncelikle iyi akşamlar...
Bir arkadaşımla tartışma sonucu onu yanlışlıkla bıçakla yaraladım,
:):) hiç gülücem yoktu bıçak taşımak serbest demek cepde birde yanlışlıkla oldu :) hadi hayırlısı ben olsam maddi manevi tazminat açardım sana