- 

Bakaya Suçu 
		Merhaba,

Doktorami 20 temmuzda bitirdim ve Aralik 2010 celbinde askere gitmem gerekiyordu. 29 kasim-25 Aralik tarihlerini kapsayan 3 adet doktor raporu aldim. 27 Aralik 2010 tarihinde bu raporlari ve ifademi askerlik subesine verdim. Hakkimda bakaya kalıp 3 ay sonrasında kendiliğinden gelmek suçundan dava açılmış.
 - 3 ay sonrasi ifadesinde yanlislik var (sevk bitiminden 2 gun sonra ekraklari verdim). Bunu nasil duzelttirebilirim.
 - Doktor raporum olmasina ragmen dava acilmasi normal midir?
 - Dava sirasinda ne yapmaliyim ve sonuc ne olabilir?

Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok minnettar olurum. Tesekkurler.

- 

Cevap: Bakaya Suçu 
		Bu konuda cevap verebilecek kimse yok mu? 

- 

-3 ay sonradan gelme ibaresi muhtemelen ağustos celbine takıldığınız içindir, yaş sınırı 1 gün bile müsaade etmiyorsa doktora öğrencisi olsanız bile hakkınızda dava açılmasına neden olmuş olabilir. Yine de tam emin değilim. Belki de geç geldiğiniz kısım şu an içinde olduğumuz celbi kapsıyordur.

-Normaldir, Türkiye şartları.

-Bişi yapmanıza gerek yok, nasıl olsa ceza alacaksınız. Verilen ceza paraya çevrilir.

- 

Cevabiniz icin tesekkurler. 

- Yasim 32 dolayisiyla doktora icin yas sinirinin altindayim. 20 temmuzda mezun oldugum icin de agustos degil aralik celbine kalmis oluyorum. Zaten elimde askerlik subesinden gelen aralik sevkine tabi oldugum bir yazi da var.

- Nasil olsa ceza alacagimi soylemissiniz, dava sirasinda raporlari tekrar ibraz etsem ceza almama ihtimalim yok mudur? Ayrica bildigim kadariya bu tur cezalar ertelenmiyor.