Babamın Tek Mirascısıyim Hiçbir Şeye Hak Kazanamadım
Herkese Merhaba,
1983 Doğumluyum, Sigortalı bir işte çalışmıyorum, evliyim ve eşimden sigortalıyım. Babam 2009 tarihinde vefat etti. Vefat ettiğinde emekli olmayan hak kazanmış fakat aylık almamıştı. Pirimlerinin çoğunu dışarıdan ödedi. Babamın tek mirascısı benim başka bir çocuğu yok ve eşi de yok. Annem ile 20 yıl önce boşanmışlardı ve Babam daha sonra Veraset İlamında açıkca gördük ki daha evlenmemiş. Sorularım şöyle;
Babam emekli ikramiyesi hak etti mi? Etti ise ben alabilir miyim?
Babam bu pirimlerin çoğunu cebinden yatırdı, geri alabilir miyim?
Kıdem tazminatı alabilir miyim?
Kısacası babamın bana yardım etmeyip devlete ödediği parayı nasıl geri alabilirim?
Saygïlarımı Sunarım
Cevap: Babamın Tek Mirascısıyim Hiçbir Şeye Hak Kazanamadım
Babanız vefat ettiğinde, bir işyerinde çalışıyormuydu yoksa dışardan prim mi ödüyordu?
Babam dışarıdan pirimlerini odemeyi bitirmişti ve emekliliği hak etmişti. Öldugunde yaşı 51 idi.
Alıntı:
Onrergn rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba,
1983 Doğumluyum, Sigortalı bir işte çalışmıyorum, evliyim ve eşimden sigortalıyım. Babam 2009 tarihinde vefat etti. Vefat ettiğinde emekli olmayan hak kazanmış fakat aylık almamıştı. Pirimlerinin çoğunu dışarıdan ödedi. Babamın tek mirascısı benim başka bir çocuğu yok ve eşi de yok. Annem ile 20 yıl önce boşanmışlardı ve Babam daha sonra Veraset İlamında açıkca gördük ki daha evlenmemiş. Sorularım şöyle;
Alıntı:
Herkese Merhaba,
Babam emekli ikramiyesi hak etti mi? Etti ise ben alabilir miyim?
dolayısıyla alabileceğiniz herhengi bir emeklilik ikramiyesi yoktur.
Babanız dışardan prim ödeyerek SGk lı olduğundan herhaqngi bir emekli ikramiyesine hak kazanmamıştır,
Alıntı:
Babam bu pirimlerin çoğunu cebinden yatırdı, geri alabilir miyim?
Hayır
Alıntı:
Herkese Merhaba,
Kıdem tazminatı alabilir miyim?
Emeklilik durumunda kıdem tazminatı, son çalışılan işyerinden, 1 yılı aşan çalışma süresi varsa alınabilir.Babanız herhangi bir yerde çalışıyor olmadığından alabileceğiniz kıdem tazminatı yoktur.
Alıntı:
Herkese Merhaba,
Kısacası babamın bana yardım etmeyip devlete ödediği parayı nasıl geri alabilirim?
Yok öyle bir yol.