Usulsüz atamanın üzerinden 8 yıl geçti ama usulsüzlükten yeni haberim oldu.Dava açabilirmiyim
Merhabalar. 2003 yılında 3 ayrı unvan için yapılan tek yazılı ve sözlü sınavla bu üç unvandan en düşük olanına atandım. Ancak aradan 8 yıl geçtikten sonra Bilgi Edinme Kanununa göre yaptığım müracaat sonucunda benim en yüksek unvanlı kadroya atanmam gerekirken en düşük unvanlı kadroya atandığımı öğrendim. Sınav puanım 85 en yüksek kadroya atanın sınav puanı 81. Nasıl olduğu bende anlayamadım ama idare böyle bir usulsüzlük yapmış. Şimdi dava açmak, hakkımı almak istiyorum. Bu durumu öğreneli henüz 60 gün dolmadı. Ancak sınavın üzerinden uzun zaman geçmiş olması nedeniyle davanın reddedileceğinden endişe ediyorum. Öte yandan atanmak istediğim unvanla şu anki unvanım arasında mesleki yeterlilik açısından bir fark yok. Sadece biri merkez diğeri taşra kadrosu.
Sizce dava açsam esastan incelenir mi?
Cevap: Usulsüz atamanın üzerinden 8 yıl geçti ama usulsüzlükten yeni haberim oldu.Dava açabilirmiyim
süre geçmiş gibi görünsede,idareye konu ile ilgili dilekçe yazın,sonra mahkemeye başvurun,mebin müdür atamalarında süreler dolmuş olmasına rağmen,idare mahkemeleri başvuruları değerlendirmişti hala da değerlendiriyor,şansınızı bir deneyin.
Cevap: Usulsüz atamanın üzerinden 8 yıl geçti ama usulsüzlükten yeni haberim oldu.Dava açabilirmiyim
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
MEB' in davalarıyla ilgili çıkmış bir karar varmı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Öte yandan 2003 yılında bize puanlarımızı açıklamadılar. Sadece sen şu kadroya sen şu kadroya diye bir liste vardı. Bu durumda benim usulsüzlükten şimdi haberim olduğuna göre zamanaşımı öğrendiğim tarihten itibaren başlamaz mı? 2577 sayılı Kanunda tam yargı davalarıyla ilgili en son hangi süre içerisinde açılabileceği açıkça ifade edilmişken, iptal davalarıyla ilgili aynı açıklık yok. Yalnızca "idari uyuşmazlıklarda yazılı bildirimin yapıldığı" denilmekle yetinilmiş. Bu durumda dava açma süresi açısından sınav sonucu hangi kadroya atandığımı gösteren yazı mı (puan bilgisi içermeyen), yoksa bilgi edinme yasası sonucunda usulsüzlüğü öğrendiğim tarihmi dikkate alınacak?
Çok mu zor bir soru sordum? Hiç cevaplayabilecek yok mu?
Bilgi Edinme Kanunu'na göre öğrendiğiniz hukuka aykırı işlemin iptali için 60 gün içinde İdare Mahkemesine YDli olarak bir tam yargı davası (idari işlemin iptali ve parasal ve özlük haklarınızın tazmini davası) açabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü düşük sicil notlarının iptali davaları bu şekilde açılıyor. Dava açma süresini kaçırmayın ve iyi bir dilekçe hazırlayın derim.
İki unvan arasında mesleki yeterlilik bakımından fark yok. Sadece biri taşra diğeri merkez kadrosu dolayısıyla da özlük ve yükselme bakımından üstünlük merkez kadroda. Ben öncelikle idareye başvurup sınavda da haksızlık yapıldığını belirterek merkez kadroya atamamın yapılmasını isteyeyim daha sonra red cevabı(kuvvetle muhtemel)üzerine dava açayım diye düşünüyorum.
Sayın Çobanoğlu bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Birde örnek bir karar bulabilirsem elim çok daha kuvvetlenecek. İyi günler..
İdareye dilekçenizi hemen verin belki 60 günlük süre dolmadan bir cevap alırsınız. Bu durumda her iki idari işlemi de aynı dava dilekçesi ile yargıya taşıyabilirsiniz. Bu daha iyi olur diye düşünüyorum.
buna benzer konularda verilmiş karar örnekleri var mıdır? Paylaşırsanız.