Askerliğimi tecil ettirdim ama mahkemeden çağrılıyorum
Merhabalar sayın hukuçu arkadaşlar. Bir kaç dakika vaktinizi alarak sizlerden bilgi ve yardım istiyorum. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler. Ben 1990 doğumluyum. Okuduğum okul 4 yıllık bilgisayar mühendisliği ama şu anda YÖK denkliği yok ve ben 2010 yılı Kasım ayında askerliğimi lise diplomamla 2 yıl tecil ettirdim. Elimde askerlik şubesinden aldığım 3 kağıt var. Yani belgelerim mevcut tecil günü geçmeden tecilimi yaptırdım 01.01.2013 yılına kadar askerliğimi tecil ettirdim. Bu sene tekrar ÖSS sınavına gireceğim ve eğer bir devlet okuluna girersem zaten tecilim otomatik olarak 4 yıl ileri bir tarihe atacak okul sonuna kadar. Ama bugün eve Şehremeni Karakolu'ndan beyaz bir kağıt geldi. İhzar mühezzeresi adı altında Fatih 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nden bir kağıt gelmiş. 4 Mart saat 10:00'da mahkemem olduğu söyleniyor. Şaşkınlık içerisindeyim. Zaten psikolojik olarak ağır bir dönem geçiriyorum herşeyden pipirikleniyorum ve panik yapıyorum. Kağıdı görüncede korktum Fatih Emniyeti'ni aradım hemen ve bakaya kaldığım söylendi. Tecil ettirdiğimi ve tüm belgelerimin bulunduğunu söyledim. Yetkili bayan birşey diyemeyeceğini söyledi. Askerliğimi tecil ettirdim, belgelerim var peki neden mahkemeye çağrılıyorum ? Mahkemeye çıktığımda herhangi bir maddi yada hapis cezası alır mıyım ? Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Cevap: Askerliğimi tecil ettirdim ama mahkemeden çağrılıyorum.
Kurumlar arası evrak iletişimsizliği olmuş.
Zaten elinizde belgelerinizin mevcut olduğunu söylüyorsunuz.
Mahkemede belgeleri ibraz ettiğiniz takdirde sıkıntı olmaz
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki hiç mahkemeye çıkmadan dilekçe yazarak durumu anlatsam ve evraklarımı yetkili mercilere ulaştırsam olur mu ?
Alıntı:
etnies rumuzlu üyeden alıntı
Peki hiç mahkemeye çıkmadan dilekçe yazarak durumu anlatsam ve evraklarımı yetkili mercilere ulaştırsam olur mu ?
Bu yolu denemeyin bence.Sizi çağıran merci yetkili zaten.
Dilekçenin amacı başkadır.
Sizin durumunuzda gitmeniz icap etmektedir.Gitmezseniz ikinci duruşmaya zorla götürülmeniz söz konusu olur.
Gitmeden bu konuda bir avukattan profesyonel danışmanlık almanız yararınıza olacaktır.
arkadaşım, korkma mahkeme seni hapse atmayacak, askerede almayacak.. sen şimdi şubene git ve askerlik durumu belgeni iste. 10 dakikada verirler sana tecilli olduğunun yeni belgesini..mahkeme tarihinde belgelerini ibraz et olay bitsin.. zerre kadar stres yapacak birşey yok, rahat ol