Oturduğumuz eve izale şuyu davası açıldı
selamlar hukuki.net üyeleri
vereceğiniz cevaplar gerçekten benim için çok önemli
ilk öncelikle konuya şöyle başlayalım
ben evliyim ve babamın evinde oturuyorum ancak oturduğumuz ev babannemin evi
tapuda onun üstüne ama kendisi öleli 25 sene oldu babamlar 4 kardeş hepsinin hali vakti yerinde ancak ev tek katlı imarsız bir yerde gecekondu misalidir.
yılarca amcamlarım ve halam bizden herhangi bir hak talep etmediler.
yalnız bir amcam ve halam bizden şimdi hak istiyor diğer amcam ise yurtdışında o bizden yana
mahkeme 1 martta ev için bilirkişi tayin etti.
konu şuki oturduğumuz ev çok yıpranmış iken biz tekrar tadilat evin pencereleri parkeleri vs. bunlar değiştirdik bilirkişi bunları göz önünde bulundururmu
ayrıca diyelim ki 1/4 pay için misal söylüyorum 10.000 tl düştü varsayalım alma hakkını ilk önce evde oturduğu kişiye mi verir birde verirse mahkemeden almaya gücüm yok taksitlendirme olurmu
yardım ederseniz sevinirim
Cevap: Oturduğumuz eve izale şuyu davası açıldı
Yaptığınız masrafları belgelendirebiliyorsanız bilirkişi bu durumu dikkate alacaktır elbette.Bu durumda karşı tarafın son 5 yıl için ecrimisil davası açıp kira talebi olabilir.
İzale i şuyu davası sonucu açık arttırmayla satışa çıkar ev, açık arttırmada hisse sahipleri dışında da katılım olabilir, en yüksek bedeli ödeyen alır.
Taksitlendirme olmaz, kdv yi de açık arttırmayı kazanıp satın alan öder.
Cevap: Oturduğumuz eve izale şuyu davası açıldı
eve edilen masraflarla ilgili olarak herhangi bir fatura yok mahalle sakinlerinin şahitlikleri kabul olurmu
ayrıca ev açık artırmaya çıkılacak diyelim
karşı taraflar evi almak değil satılmasını buna karşı paylarını istiyorlar diyelim ki sadece paylarına düşeni almak isteklerinde bizim de buna şuan için
maddi gücümüz olmadığında mahkeme gereken para için zaman verirmi