Maaşın yetersiz kalması durumunda?
iyi günler.iki sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim.
1-1750 tl verilmiş bi tahhüdname ile ödenmez ise maaşımdan kesilebilir muvafakatnamesi
var (emekli).sgk ya maaşından kesilmesi için müzekkere gönderildi maaşından sacedece 900 civarı kesilebiliyormuş.kalan kısım 850 tl.ödemesi gerekirmi yoksa maaşından kesilene razı gelmek zorundamıyız.ödemez ise tahhaüdü ihlal sayılırmı?
2-tahhaüdü ihlal davası açmadan 1 kere daha şans vermek ve ikaz etmek amacıyla resmi bi yazı ile borçluyu uyarmanın bir yolu varmı (mesala noterden ihtar cekmek gibi)?
saygılar
Cevap: Maaşın yetersiz kalması durumunda?
Adamın emekli maaşı 1750 Lira değildir belki?
Kalan kısım diğer ay kesilebilir. Siz taahhüdü ihlal davası açıp karara bağlanana dek dosya borcunu bitmiş olabilir.
av.bey adamın toplam borcu 24.000 tl. ve ikinci taksidi olacak yanı borcu daha cok.
anlatmak istediğim tahhüd ettiği bedel ile elimize gecen miktar arasında 900 fark olusuyor,
evet maaşı 1100 civarı ama tahhüd miktarıda 1750 tahhüdü ihlal sayılmazmı?
birde 2. sorum vardı.cevaplarsanız cok ıyı olur bana yon vermıs olursunuz.
hocam sabırsızlıkla sizin vereceginiz cevabı bekliyorum.
saygılar...
Nasıl bir ödeme taahhüdünde bulunmuş?
Taahhüt ile muvafakatnameyi sanırım karıştırıyorsunuz. Siz borcun doğmasından önce ödenmezse diye bir muvafakatname aldığınızı ifade edip bunu taahhüt olarak mı yorumluyorsunuz?
Üstelik öyle ise, İİK 83/a maddesi gereğince önceden aldığınız muvafakatname geçersizdir.
Şikayet halinde maaş haczi dahi kalkabilir.
aylık 1750 tl.ödemeyi tahhüd etti icra müd.önünde,ayrıca eger ödemez isem maaşımdanda kesilmesi için muvafakatname verdi vermiş oldugu
tahhüdün içerisinde.
benim sormak istediğim maaşı 900 tl. vermiş oldugu tahhahüd 1750 tl.arada 850 fark olusuyo,bu farkı ödemesi gerekiyor demi ihlal olmaması için.
2.sorum ise tahhaüdü ihlal davası açmadan 1 kere daha şans vermek ve ikaz etmek amacıyla resmi bi yazı ile borçluyu uyarmanın bir yolu varmı (mesala noterden ihtar cekmek gibi)?
saygılar
Dosya borcu ayrıntılı bir şekilde hesaplanmış borçlu da gün vermek sureti ile ödeyeceğini beyan ve taahhüt etmişse günü geçtiğinde ödenmemiş veya eksik ödenmişse tahhüdün ihlali söz konusu olur.
Borçluyu dilerseniz noterden dilerseniz icra dosyasında yazılı bildirim ile ödeme hususunda uyarabilirsiniz.
peki av.bey maaşının yetersiz olması durumunda kalan kısmınıda göndermesi gerekmektedir,göndermediği taktirde ihlal sayılır
yanlış anlamadım değilmi?
birde noterden nasıl bi uyarı yapabilirim notere gidip nasıl bir istekte bulunacagım.noterden çekilen bu ihtarın yasal boyutu nedir?
degerli zamanınızı bana ayırdığınız için cok tşk.ler
Taahhüt edilen günde tahhüt edilen meblağ yatırılmadığında taahhüt ihlal edilmiş olur.
Kendiniz borçlunuza borcu ödemediği takdirde icra işlemlerine devam edeceğinizi ayrıca tahhüdü ihlal nedeni ile cezalandırılması için şikayet edeceğinizi belirten bir yazı ile notere gidebilirsiniz. Bu yazının yasal boyutu yoktur ödemeye davet niteliğindedir.