Apartmana güvenlik kamerası
apartmanımızda yönetim tarafından 6 adet güvenlik kameraları bulunuyor .hepsi de çalışır
durumunda. üst komşum balkonunda kendisine ait özel sesli,görüntülü kamera ilave etti
ancak benim katım giriş olduğu için gerek seslerim veya görüntüleri de seyrediyor. apartman oy birliğine o daire karşı izin vermedi .komşum özel yaşantım müdahale ediyor
bu şekilde yönetim ihtarı rağmen aldımıyor.ne yapmam gerek.
Cevap: apartmana güvenlik kamerası
Özel hayatınızın mahremiyetini tehdit ettiğini düşünüyorsanız Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Cumhuriyet savcılığa suç duyurusu bulundum, yanında yönetimın karar defterinden kopya 11 daire oy birliği o daire karşı kamera kaldırma kararı ,dilekçemde bilirkişi tarafından tetkik talebim de var ama ne yazıkki hakim talebim redetti. bende anlamadığım K.M.K 18 madde hukukken ne anlam taşır? büyük şaşkınlık içindeyim.
Mahkeme, bilirkişi raporuna ihtiyaç duymadan, balkondaki kameranın kimseyi rahatsız etmediğini düşünmüş. :(
Balkondaki kameranın kimseyi rahatsız etmediği konusunda mahkeme kararı olduğunda göre; Sayın istanbul62 de balkonuna bir kamera koyabilir sanırım.
20-30 liraya satılan "dummy" diye tabir edilen; karşısında insan gelince ışığı yanıp sönen ve sağa sola hareket eden ama görüntü kaydetmeyen kameralar uygun olabilir :)