Aile içi şiddet davasını geri alma?
Selamlar.benim 21 nisanda mahkemem var.1-2 ay önce kayınvalidemle benim evimde kavga ettik ve karşılıklı hakaret davası açıldı.yani birbirimizden şikayetçi olduk.
benim sorunum nisanda olacak mahkemeye gitmek istemiyorum.biz karşılıklı olarak anlaştık ve mahkemeye gitmeden bu işi çözmek ve davayı geri almak istiyoruz.
bu durumda ne yapmamız gerekiyor acaba ?
Cevap: Aile içi şiddet davasını geri alma ???
Davaya gitmeli ve hakimin huzurunda sulh olduğunuzu ve zararlarınızın tazmin edildiğini belirtmelisiniz. Aksi halde karakolda verdiğiniz ifadeler ışığında hakim karar verir. Bu da para cezası demektir. İşlediğiniz suç alt - üst soy ve eşe karşı işlenen suç olarak kabul edilecek alacağınız ceza normalden % 50 daha fazla olacaktır.
Cevap: Aile içi şiddet davasını geri alma ???
Öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.ama bildiğim kadarıyla taraflar barışınca mahkemeye çıkmadan davayı geri alma gibi bi şey olması lazım.2 tarafta mahkemeye çıkmak istemiyor.yani ben ve karşı taraf birbrimizden şikeyetçi değiliz.adliyeye gidip dilekçe veya başka bi yöntemle davayı iptal edemezmiyiz acaba ??
vede şöyle bir sorum daha olacak;
acaba karşı taraf şikayetini geri almazsa ben ne gibi bir ceza alırım.bana darp davası açtı,gitti rapor aldı ama rapor temiz..
vede karşılıklı hakaret olarak birbirimizden şikayetçi olduk