İcra taahhüdünde yanlışlık oldu
İyi günler 15,10,2010 yılında vadesi gecen 10bin Tl alacak icin seneti icraya verdim. Borclu borcun 3000TL sine itiraz etti fakat mahkeme reddine karar verdi ben inkar tazminatı talep ettiğim halde gerekceli kararda talep olmadığı için inkar tazmınatı verilmesi uygun görülmemiştir dendi. Ayrıca borcluya haciz kanalı ile iş yerine haciz için gittik anlaşın dendi borclu 300tl olarak aylık ödemeyi kabul etti fakat borcu yaz mevsiminde katacağını soyledi bunun üzerine kabul ettim. 300tl lik icra memuru yazdı taahhüt tü ve imzaladık sonra ben kağıda bakınca icra masrafları hersey yatırdığım paralar harclar istediğim yasal faiz artı vade farkı hepsinin toplamı 10bin TL yazmış. ben bu konuda ne yapabilirim benim taahhütten vaz geçme hakkım varmı. herseyi asıl borcu olan 10bin Tl nin içinde saymaları yada karşıdan alınması gereken masrafları göz ardı etmeleri normalmi.
Cevap: İcra taahhüdünde yanlışlık oldu
İcra tahahütünden vazgeçme hakkınız vardır. Ama sonrasında paranızı nasıl tahsil edersiniz bilemem.
Cevap: İcra taahhüdünde yanlışlık oldu
belli bir suresimi var geçmek için yoksa istediğim zaman gecip yasal faizi ile talep edebilirmiyim