Cevap: Tapusu Olmayan Araç
Sorunuz çok anlaşılır değil ama davada motorun çalınmadığı rızaen verildiği anlaşılırsa beraatle sonuçlanabilir.
Arkadaşlar Bundan 23 yıl önce babam yeni evlendiğinde bir tane traktör alıyor 1972 model 2.El traktör alıyorlar.Sonra dedemde babama ben motoru üzerime alcam ruhsatını diyor ve dedem motoru ruhsatını almak için ilk sahibine gidiyor.Traktörün ilk sahibide dedeme ben seni tanımıyorum ben Mehmeti tanıyorum diyerek vermiyor ruhsatı mehmet gelsin alsın diyor dedeme.Tabi babamda traktörü aldığı sene dedemle tartışıyorlar.Babamda gidip ruhsatı almıyor sonra 23 yıl geçti üzerinden dedem 1.Ocak 2011 tarihinde vefat etti.Babannemde babamın aldığı traktörü ruhsatsız olduğu halde komşulardan 2 kişise gidin bunu satın diye söylüyor onlar alıp götürüyorlar galeriye sonra o akşamda galericiden amca yeni traktör alıp geliyor.Sonra haliyle büyük kavga çıktı.Babamın aldığı traktörü babamın haberi olmadığı halde alıp götürdüler jandarmayı geldi.şikayetci olduk motoru satan 2 kişiden ve amcamdan sonra babam motorun ilk sahibine gitti.motorun ilk sahibi tamam ben sana vercem ruhsatı tek seni tanıyorum demiş çarşamba günüde ruhsatı üzerine alcak babam.Bugün ifadeler mahkemeye gönderildi ruhsat babmın üzerine geçmeis durumunda çalmak v satmak suçundan ceza alırlarmı...Aslında biz traktörün satılmasına karşı değildik lakin dedemin banakada br miktar parası vardı.onu çektiler amcam kendi payını aldı babamda kendi payını babanneme verdi al bunu anne,babamın mevlütünü vb işlerini hayret hakkı geçmesin diyerek verdi.lakin sonradan ortaya çıkan habere göre ababmın hakkını dedemin cenaze işlemlerinde harcanmamış amcama verilmiş üzerinede babamın aldığı ruhsatsız traktörü satarak yeni traktör almakmış bunun babanneminde haberi varmış.Babam çok sinirlendi öğrenince o motoru geri alcam onlarıda hapisaneye atırcam dedi. Sizce Ruhsatı babamın üzerine alması durumunda mahkeme nasıl sonuçlanır...Benim anlamadığım Ruhsatsız traktörü galeri nasıl kabul ettide üzerine traktör verdi...Saygılarla
Acil Cevap Bekliyorum arkadaşlar
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum sn.Av. üstadlar
1-Çalındı diye şikayet eden kim çaldığı iddia edilenler kim?
2-Çalındığı iddia edilen motor yeni motor mu eski motormu? ya da traktör her neyse.
çalındı diyerek ihbarda bulunan babam,İddai ettiğimiz kişi mahellemizden 2 kişi
1972 Model eski traktör.
Şahıslar traktörü çalmışlarsa ceza da alacaklardır elbette sorunuzu anlayamadım belki.
Konuyu Özetlersek Şöyle Traktörün Ruhsatı halen ilk sahibinde ama traktörü babam aldı.Amcam İle Mahalleden 2 kişi traktörü alıp galeriye satıp yeni traktör almışlar.Babamda bu pazartesi üzerine alcak traktörü.mahkemede 1 ay sonra büyük ihtimalle.Traktörü üzerine alırsa mahkeme sürecinde acaba suç olurmu.Hani mahkeme sürecinde iken alacağı için soruyorum.Üzerine alırsa çalanlar Ceza Alırlarmı.Çok teşekkürler
Kaydına tedbir konulmadıysa babanızın ruhtsatı üzerine almasında bir sakınca yoktur. Babanız izni ve bilgisi dışında alındığını iddia ettiği sürece şahılsarın ceza alma ihtimalleri yüksek.