Emekli ikramiyesi,emekli maaşı ve oyak ikramiyesine haciz
Öncelikle herkese iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.
Dokuz yıllık Silahlı kuvvetler personeliyim ve hala çalışmaya devam etmekteyim.Geçen yıl yaşadığım olumsuz şeyler yüzünden bankalar da dahil 2 arkadaşıma boş senet vererek borçlandım.Su an ikisinin beni 80.000 tl icraya vermesi sonucu maaşımdan 1/4 oranında kesinti uygulanmakta.Maaşımda haciz olduğu için bankalara karşı da borçlu olsamda sanırım maaşımdaki bu icra bitene kadar başka hiçbir kimse ve kurum yine maaşımdan kesıntı yapamıcak(tabı kı ben bıran önce ödemek için elımden gelenı yapacagım)
Siz değerli hukukculara sormak istediğim ise ;bu agustos ayında sağlık durumundan malülen (adi malül) emekli olsam:
-Oyakta yaklaşık on yıldır kesilen birikimime (25.000 tl cıvarında) bu 80.000 liralık icra tamamına el koyar mı ?
-Emekli sandığı ikramiyeme el koyulur mu ?
-Emekli maaşıma haciz koyulabilir mi ?
-Kendi isteğimle üye olduğum ve bir yardımlaşma vakfı olan Tsk dayanışma vakfının malülen emekli olduğum için yapacağı yardıma el koyabilirler mi ?
Forumda açtığım ilk konu ve ilk mesajım,umarım yanlış bişey yapmamışımdır,hatam olursada tecrübesizliğime verin lütfen.
Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler
Sağlıcakla kalınız.
Cevap: Emekli ikramiyesi,emekli maaşı ve oyak ikramiyesine haciz
Alıntı:
bu agustos ayında sağlık durumundan malülen (adi malül) emekli olsam:
Alıntı:
-Oyakta yaklaşık on yıldır kesilen birikimime (25.000 tl cıvarında) bu 80.000 liralık icra tamamına el koyar mı ?
EVET
Alıntı:
-Emekli sandığı ikramiyeme el koyulur mu ?
EVET
Alıntı:
-Emekli maaşıma haciz koyulabilir mi ?
Sİz kesinti için onay vermezseniz HAYIR
Alıntı:
-Kendi isteğimle üye olduğum ve bir yardımlaşma vakfı olan Tsk dayanışma vakfının malülen emekli olduğum için yapacağı yardıma el koyabilirler mi ?
Forumda açtığım ilk konu ve ilk mesajım,umarım yanlış bişey yapmamışımdır,hatam olursada tecrübesizliğime verin lütfen.
EVET.
Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler
Sağlıcakla kalınız.[/B][/COLOR][/QUOTE]