-
Aşırı Borçlanma
Ben K.K.nde görevli 2004'lü sivil kaynaklı bir astsubayım. Amacım ayrılmak. Bir bankaya ait bir kredi kartımın taksitleri var, maaş aldığım bankadan da 2 adet kredim ve bir kredi kartı tasitlerim var. Ben bu borçlarımı hiç ödemesem aşağıdaki maddeye göre işlem yapılırmı, yapılırsa işlem ne kadar sürer ve en önemlisi de ayrılma işlemi yapılırsa başka bir kamu kuruluşunda görev yapabilir miyim?
Astsubay sicil yönetmeliği Disiplinsizlik ve ahlâkî durumları nedeniyle ayırma usulleri:
Madde 60 fıkara d'ye göre;
Nafaka, trafik kazası, doğal afet, personelin öngöremeyeceği şekilde ülke genelinde yaşanan olağanüstü ekonomik dalgalanmalar, ani devalüasyonlar, sağlık ve tedavi giderleri ile kefillik ve benzeri zorunluluk halleri hariç olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını zedeleyecek şekilde aşırı derecede borçlanmaya düşkün olması ve bu borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmesi,
-
Cevap: Aşırı Borçlanma
borçlanma konusunda tam olarak bi karar yok araştırdığım kadarıyla, genelde sonuç kişilerin yorumuna kalıyor ve atılma olsa bile atılana kadar personelle aşırı derecede uğraşılıyor.
-
bence denenmemesi gereken bir yöntem 2 adet kredim vardı üs komutanı dahil herkesin içinde küçük düşürüp vatan haini mumalesi yapılıyor.Her ay gelen kredi kartı ekstreni açıyorlar ve birde üstüne üstlük bunu neden harcadın diye hesap soruyorlar.Çok şükür kurtuldum nazi kampından ama beni yapmadıgım konularla şuçlayıp ayırdılar ordudan şu anda mahkemem devam ediyor hepsinden hesap soracagım.
-
Bildiğim kadarıyla, bu borçlanmalar mahkemeye taşınmalı. Mahkeme kararıyla maaşının bir kısmına her ay el konuluyor ve zorla ödetiyorlar. Tabi bunları borçlu olduğun banka yapıyor. Maaşın hacizli olduğu halde hala ödemelerini karşılamıyorsa, üstüne üstlük borçlanmaya devam ediyorsan o zaman bir işlem yapıyorlar ayrılmanla alakalı. 100 binlira borcu olup ilişiği kesilmeyenleri biliyorum. Bunların yanına bişi daha ekleyebilirsin. Güvendiğin birine yüklü bir senet imzalat. O da seni mahkemeye versin ve haciz talebinde bulunsun. Ancak bunun da gerçekliğini sorgulayacaklardır. İzninde Kıbrısa git, uçak biletlerini sakla, kumarda kaybettim dersen istediğini tamamen gerçekleştirmiş olursun.
-
uzman erbaşları aşırı borçlanma yüzünden meslekten ayırmak gerçekten çok kolay ama subay/astsubaylardan bu yolla ilişiğini kesebileni görmedim/duymadım henüz. Benim bir arkadaşım ticaretle uğraşma yolunu denedi. 2 kere mahkemeye gitmesine rağmen hapis cezasıyla kapattılar davayı
-
dostum kimbilir neler yaşadın seni çok rahat anlıyorum çoğu seyleri bizlerde yaşadık kendimi attırmak için akla hayale gelmeyecek yöntemler denedim deneyenler oldu sonuçta uzun bir zamanda alsa hangi sebepten dahi atıldıgımızı bilmeden 2008 yılında ilişiğim kesildi devlet peşin ödediği maaşımı kredi kartımdan çekti. 6 ay sonra öğrenim giderleri adı altında 12000 lira t.s.k. öğremin giderleri istedi üstüne üstlükte devam eden kredimi ödeyemedim hali hazırda şu anda özel sektörde bir bankada çalışıyorum özel sektör çok acımasız ve çok az para veriyor. en ufak hatanda işinden oluyorsun. ve kpss sınavına girip iyi birde puan almama rağmen ataman yapılmıyor. ilğili kamu kurumunun takdirindedir deniliyor ve 5 yıllık kamu kurum kuruluşlarına girme yasagıda koyuyorlar bence ayrılmadan önce iyice düşün derim bizzat yasadıklarımı anlattım sana.