İş akdim işveren tarafından fesih edildi,hesaplanan ancak adıma tahakkuk ettirilmeyen alacaklarım
Sayın yöneticiler ve çok değerli site sakinleri.
Çalışmış olduğum işyerinden resmiyette kanunen ama aslında zorlama sonucu 01/01/2001 tarihinden başlamak üzere 27 iş günü yıllık izne çıkartıldım.Yıllık iznim bitmeden yani 26/01/2011 tarihinde işten çıkartıldığımı öğrendim.
İşten çıkartılma nedenlerim tamamen mesnetsiz olduğu için hiçbir çıkış belgesini imzalamadım.Bu durumda işveren vekilleri tutanak tutarak ilgili belgeleri noter aracılığıyle 04/02/2011 tarihinde tarafıma ulaştırdılar çünkü 03/02/2011 tarhinde işbaşı yapacağımdan Fabrikaya gittiğimde işe alınmadım ve bu belgelerin bana ulaşması da işbaşı yaptığım günün ertesi gününe denk geldi.
İş akdimin fesihine itirazımı yaptım şuan mahkemeyi bekleyeceğim ama benim öğrenmek istediğim hesaplanmış olan kıdem tazminatı,ihbar tazminatı,15 yıllık kıdem teşvik primim ve iznimin bitimine daha 6 gün varken işten çıkartıldığım için bakiye 6 günlük iznimden doğan alacağımı işveren bana ödemedi.Adıma gelen icra dosyalarına aktarmak istediğini söylediler oysa şuan ben paramı elime alabilsem tüm bankalar peşin ödemelerde "% 0"faiz uyguladığı için şirketin ödeyeceği tutarların neredeyse yarısına borçlarımı kapatmış ve elimede sıkıntı yaşamayacak kadar param kalmış olacak.Zira işyeri yetkililerinin faiz indirileriyle ilgili girişimi olmamaktadır.
Bu durumda paramı nasıl alabilirim ve ne kadar sürede alabilirim.
Tüm site okurlarını saygıyla selamlıyorum.