Bilişim sisteminin işleyşini engelleme veya bozma bundan yarar sağlamaya teşebbüs
merhaba arkadaşlar benimde hakkımda bir dava var olayı kısaca anlatayım birinin msn adresi hacklenmiş ve hacker bu hacklediği adresden hacklediği kişinin ablasıyla muhabbet etmiş içeriği nedir bilmiyorum muhabbetin birde 30 tl para istemiş kardeşinin msn adresini geri vermek için benim dahil olduğum yer ise bu kişi benim hesap numaramı vermiş paranın yatması için olay 23-05-2010 da olmuş birde ankarada olmuş ben gebzede yaşıyorum internet kafe işletiyorum bana kasım ayında karakola gelmem söylendi ifade verdim ifadede şikayetci olanları tanımadığımı hesabın benim olduğunu ama kullanan kişinin eline nasıl geçtiğini bilmediğimi internet üzerinden online oyun servisleri satışları yaptığımı tabiki bununla birlikde satış yapabilmem için karşımdaki kişilere hesap verdiğimi dolayısıyla bilgim dışında hesap numaramın kötüye kullanıldığını söyledim ve şubatta bana yine tebliğat geldi hakkımda savcı tck nın 244/1-4, 35/1, 53/1 maddelerinden cezalandırılmamı talep ve iddia etmiş ortada bir benim hesap no bilgilerim kullanıldı diye duruşma tarihide verilmiş 17-05-2011 tarihine birde not var bekir lap diye birinin hakkında bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verilmiştir diye anlamadığım bu kişinin msn si çalındıysa o saatlerde nerden yazıştığı ipsi felan bulunur ve suçlu kişi o olması gerekmez mi yada bu işi yaparken herhangi bir kafeden mi yapıldı bilgim yok şimdi ne yapmam lazım biri bana yardımcı olursa çok sevinirim
Cevap: bilişim sisteminin işleyşini engelleme veya bozma bundan yarar sağlamaya teşebbüs
birde okuldan avukat arkadaşımı tuttum ona genel vekalet verdim gidip dosyayı alacağını ona göre dilekçe yazacağını ve savunma yapacağını söyledi bu konularda bilgisi olan birisi sonuç ne olur acaba ben daha bir kez mahkeme ve karakol görmemiş birisiyim dolayısıyla durduk yere üstüme böyle şeyler atıldı