İş akdini sebepsiz yere feshetmek
Merhabalar,
İşyerinizde bir personeliniz var, zaman içerisinde sebepsiz yere sizinle çalışmasını istemiyorsunuz. Kanunun aradığı haklı veya geçerli sebebiniz yok, haklarını ödeyerek işten çıkarmak istiyorsunuz. Verimsizlik vs gerekçe gösterin diyeceksiniz ama bu seferde mahkeme işe iade etmekte...Bu durumda kişinin işe iade davası açmasını engellemek için neler yapılabilir ?
İşveren işe aldığı bir personelini sonsuza kadar çalıştırmak zorunda mıdır ? İşverenin hiç mi kendi personelini seçme veya değiştirme hakkı yoktur ?.
Cevap: İş akdini sebepsiz yere feshetmek
İkale yoluyla anlaşarak sözleşmenin karşılıklı olarak feshi mümkün.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İkale yoluyla anlaşarak sözleşmenin karşılıklı olarak feshi mümkün.
Sayın Kırcalı,
Anlaşma yolu ile sonlandırılabilir. Fakat işçi işinden ayrılmak istemiyor. Haklarını ödeyerek iş akdini sonlandırmış olsanız dahi İŞE İADE davası açıyor ve mahkeme de ortada fesih için geçerli neden olmadığından işe iade kararı veriyor. Üzerine bir de işçiye tazminat ödüyorsunuz...
Alıntı:
moda24 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Kırcalı,
Anlaşma yolu ile sonlandırılabilir. Fakat işçi işinden ayrılmak istemiyor. Haklarını ödeyerek iş akdini sonlandırmış olsanız dahi İŞE İADE davası açıyor ve mahkeme de ortada fesih için geçerli neden olmadığından işe iade kararı veriyor. Üzerine bir de işçiye tazminat ödüyorsunuz...
Haklısınız:) İşte bu yüzden '' canım istemedi artık seni'' sebepli işten çıkarmaları zorlaştırmak amacıyla böyle tedbirler alınıyor:)
Kıdem tazminatı ve benzeri hakları verilerek iş sözleşmesi feshedilen bir çalışanın,işe iade davası açtığını ne duydum ne de gördüm.Bu hakları aldıktan sonra bu davayı açmaya hakkı varmı yokmu ondanda emin değilim.Var olabilir ama açılmasının pek mantıklı olmayacağını düşünüyorum.Sonuçta haklarını alan bir çalışan istenmediği yerde olmamalı,doğrusuda bu değil mi?
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatı ve benzeri hakları verilerek iş sözleşmesi feshedilen bir çalışanın,işe iade davası açtığını ne duydum ne de gördüm.Bu hakları aldıktan sonra bu davayı açmaya hakkı varmı yokmu ondanda emin değilim.Var olabilir ama açılmasının pek mantıklı olmayacağını düşünüyorum.Sonuçta haklarını alan bir çalışan istenmediği yerde olmamalı,doğrusuda bu değil mi?
Nice kıdem ihbar ve diğer haklarını fazlasıyla alıp da dava açanları görüyoruz. Biz de çok var :)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız:) İşte bu yüzden '' canım istemedi artık seni'' sebepli işten çıkarmaları zorlaştırmak amacıyla böyle tedbirler alınıyor:)
Öyleyse tedbiri baştan alıp işe alırken üç kere düşüneceğiz :)