Sigorta Yapılınca babamdan dolayı faydalandığım imkanlar elimden alınır mı?
İyi Günler;
Ben bir asker kızıyım.1998 yılında babam emekli oldu.Dolayısıyla şu an babamdan dolayı Emekli Sandığı sağlık karnem, yeşil pasaportum, askeri kimliğim var.Aynı zamanda Adana'da askeri misafirhanede öğrenci olarak kalmaktayım.
2 aydır bir işyerinde reklam servisinde çalışıyorum ve sigortamın da başlamasını istiyorum.Ancak babamın emekliliğinden ve işinden dolayı edindiğim haklar elimden alınır mı?Aynı zamanda anneme ödenen çocuk parası kesilir mi?
Bütün forumu taradım ancak bu konuda aydınlatıcı bir bilgiye ulaşamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim ve resmi olarak cevap verirseniz çok iyi olur."Şu şöyle olmuştu, bu kişiye şunu yapmışlardı" tarzındaki cevaplar bu foruma yakışmıyor.
Kolay Gelsin
Teşekkür Ederim
Cevap: Sigorta Yapılınca babamdan dolayı faydalandığım imkanlar elimden alınır mı?
Son çıkan yasalar ile değişiklikler oldu epeyce...yararlanmanız lazım ama kesin bilmiyorum.
Kesin olarak resmi bilgi isterseniz emekli sandığına bir dilekçe ile başvurabilirsiniz yada bilgi edinme kanunu vasıtası ile..
Buradan kimse size resmi bilgi veremez ancak yardımcı olabilirler.Ben pek yardımcı olamadım kusura bakmayın.