Davacı olduğum kişiyi ihbar etsem olur mu?
Aynı dertten muzdarip olan ve sorularımı yanıtlayacak olan bilgili arkadaşlara merhaba;
Sorularım şöyle:
1) Karşılıksız çek kaşidesi ile yargılanan hem şahıslar hem firmalar gerekçeli karar açıklandıktan 6 ay sonraya kadar çek bedeli tutarındaki adli para cezanı ödemezlerse yakalama emri çıkar biliyorum, davacı olduğum şahıs ve firma ödemedi ve temyize gitmedi, gerekçeli karar alınalı 8 ay oldu, davalara katılan da olmadı, tebligatlar geri döndü ve muhtardaki ikamet adresinde yaşamıyor, ben ikamet adresini bulsam polise durumla ilgili bilgi versem işe yarar mı?
2) Bu süre zarfında adli para cezasını yatırdıysa nasıl öğreneceğim, yakalama emri varsa nasıl öğreneceğim?
3) 'Yakalandığında' çaresiz bana çek tutarını ödemeyi kabul ederse, bende davamdan vazgeçersem olurmu?
3) Yine karşılıksız çekten 2008 yılının 12. ayında gerekçeli kararı açıklanmış ve nisan 2009 da yargıtay aşamasında ibaresiyle bana dosya fotokopisi verilmiştir, 2 yıl geçtiği ve artık bir sonuç alınacağı için asliye ceza yı aradığımda dosyanın daha 'yargıyat aşaması'nda olduğunun temyize ulaşmadığının taraflara bununla ilgili yazı geleceğinin bilgisi verildi, bu nasıl bir adalet ben sonuçlanmasını beklerken nasıl olur da 2 yılda daha yargıtay aşamasında olur? ya zaman aşımına uğrarsa? karşı taraf zaman kazanmak için yapıyor bunu peki mağdur olan ben alacağım ana paralar duran banka kredileriyle boğuşan alın terim yaptığım işlerde ve kişilerin cebinde kalan ben ne yapmalıyım? teşekkürlerimle...
Cevap: Davacı olduğum kişiyi ihbar etsem olur mu?
Bu kadar konuyu okuyan kişiden, 1 kişi dahi bana bilgi veremeyecek mi?:alala