Cevap: Vasiyetim Gecerli mi?
Bahsini ettiğiniz belgenin vasiyetname eki olduğunu kabul etmek kolay değil. Ek vasiyet ya da vasiyete ek diye bir konunun da yasal alt yapısı mevcut değildir. Sonradan yapılmış bir vasiyetten tamamıyla veya bir kısmından dönüş mümkündür yani bir vasiyetten sonra yeni tasarruflar için yapılacak vasiyet yeni bir vasiyettir. Bu yeni vasiyetle eski vasiyette yer alan hususları aynen bırakmak mümkündür. Bu yeni vasiyetin de resmi şekilde veya el yazısı ile yapılması gerekir. Her halükarda bu vasiyetlerin yasada ön görülen şekillerde saklanması gereklidir. Saklanan bu vasiyet ölüm ile Sulh hukuk hakimliğinde açılacak ve okunacaktır.
Avukat da olsa yasada ön görülmeyen kişilerde bulunan vasiyetler için böyle bir yasal düzenleme yoktur.
Ek vasiyet diye tanımlanan belge biraz sözlü vasiyet tanımlamasına benziyor ancak yine oluşturulan belgenin hakim onayına sunulması zarureti vardır. Yazılı vasiyet olanağı doğunca sözlü vasiyetin geçerliğini yitirme durumu da vardır.
Benim şahsi kanaatim sonradan mirasçılara sorun bırakmamak adına yasanın ön gördüğü usullere bağlı kalınması yararlı olur.