Cevap: YÖK denklik hakkında
Kanun değişikliğinden önce denklik şartlarını taşıyorsanız ve bunun için değişiklik tarihinden önce YÖK'e müracaatınız olmuşsa, Kanun değişikliğinin aleyhinizde olan hükümleri size uygulanamaz. YÖK ve Büyükelçilik yazışmalarındaki gecikmeler de sizi bağlamaz. YÖK'ten olumlu cevap alırsınız ancak cevap olumsuz olursa idari yargıda kuvvetle muhtemel hakkınızı alırsınız diye düşünüyorum.
yök ten olumsuz yanıt aldım, seviye tespit sınavına gireceğime dair tebligat haftaya elimde olacak. öğrenmek istediğim bu tarz davalarla bölge idare mahkemelerinin ilgilendiğine dair bilgi aldım. bu bilgi doğrumudur ? ayrıca avukat ve mahkeme ücretleri hakkında yaklaşık bi fiyat verirmisiniz ?
YÖK'ün olumsuz cevabının resmi olarak size tebliğinden itibaren 60 gün içinde İdare Mahkemesinde bir idari dava açmak gerekir. Dilekçenizde Yürütmeyi Durdurma talebinde bulunmayı da unutmayın derim. Gerekirse avukat tutun. Mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri ile ilgili bilgiler için http://www.ankarabim.adalet.gov.tr/.
aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler, peki mahkemeyi açtık ve yürütmeyi durdurma talebinde de bulunduk. bu arada sınava başvurduk ve sınav günü geldi ? öncelikle sınava başvurmamız gereklimi, başvurduktan sonra yürütmeyi durdurma ile ilgili bi karar çıkmazsa sınava girmemiz gerekir mi ?
Dilekçenizin ret işlemi ile sınava katılmanız ayrı konular ve sınava katılınız. Bu şekilde mahkemeden ne karar alınırsa alınsın önemli bir kaybınız olmaz.
tekrar merhabalar, yök denklik birimi sorumlusundan aldığımız bilgiye göre bizim durumumuzu hukuk müşavirlerine sormuşlar ve onlar yeni yasaya göre değerlendirilmemizi istemişler. bu bilgi ne derece mantıklı acaba ? hukuk müşavirleri yasadan önce başvurduğumuzu tabiki biliyor, tezat bir durum değil mi bu ?
merhabalar, konu ile ilgili acil bilgiye ihtiyacım var. yükseköğretim kuruluna tekrar dileçke yazcağım. bizim bu kanuna dahil olmamızı belirten madde hangisidir acaba ?
Öncelikle Kanun değişikliği yok sadece Yönetmelik değişikliği var. İkincisi hem 2007 tarihli değiştirilen Yönetmelikte hem de 2010 tarihli yeni Yönetmelikte seviye tespit sınavı var. Ancak 2007 tarihli Yönetmelikte "tereddüt hasıl olduğunda" denirken 2010 tarihli Yönetmelikte "Mezun olunan lisans programının eğitim düzeyi ve içeriğinin yeterli bulunmaması durumunda" deniyor. Bu durumda sizin Ağustos 2010 tarihli denklik müracaatınıza YÖK tarafından verilen olumsuz cevabı tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idari yargıya taşımanız gerekir. Dava dilekçenizde diğer denklik alan öğrencilerin diplomalarının örneklerini emsal olarak sunmanız gerekir. Eğer dava için gerekli zamanı kaçırmamışsanız, YÖK'e dilekçe yazmanıza gerek yoktur.
Merhabalar Sayın Çobanoğlu, Sayın Volkanla aynı durumdayız izninizle bir sorum olcaktı;
Biz davayı açarsak YÖK e, ve dava sürerken YÖK; örneğin 1-2 hafta sonra veya 1 ay sonra denkliğin sınavsız verileceğini kabul ederse kurul kararı sonucunda(şu an görüşüyorlar konuyu olumlu olma ihtimali var) davadan çekilmemiz mi gerekiyor yoksa nasıl bir süreç olur,veya davanın sonunu mu beklemek zorunda kalırız?
şimdiden teşekkürler.