Cevap: Memur Olmak istiyorum
Ben de infaz koruma memurluğu güvenlik soruşturması ile ilgili bi soru sormuştum ama kimse cevap vermedi. Bu konularda pek bilgileri yok galiba.
Ailede hükümlü birinin olması ve basit yaralamadan bir yıldan az hapis veya para cezasına mahkumiyet memuriyete engel değildir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
"Madde 48 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/14 md.)
Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
5. (Değişik: 23/1/2008-5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak."
Eğer kamu haklarından mahrum değilseniz ve bu maddedeki suçlarla bir ilginiz yoksa kuvvetle muhtemel arşiv araştırmanız da olumlu sonuçlanır ve sözleşmeli memur olursunuz diye düşünüyorum. Ailenizdeki fertlerin hükümlü olması sizi etkilemez diyorum.
Konuyla ilgili cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim. Sicil kaydımı tekrar incelediğimde iki madde var.
Birisi : 11A20G H. Bilmem ne numaralar vs var
İkinici ise: Denetimli serbestlik yazıyor. İkisinin de tarihleri aynı tarih.
Bunlar dan ibaret inşallah sorun teşkil etmez.
Değerli hukukçu abiler , bir de güvenlik soruşturması sırasında oturduğumuz muhite gelip hakkımızda sorular soruyorlarmış. Sicilimizin temiz olmasına rağmen , oldu ya birisi hakkımızda olumsuz birşey söylerse soruşturmamız olumsuz mu çıkacak ?
Hem arkadaşın hemde benim konuya açıklık getirirseniz sevinirim.
Sayın Engin Bey ve Sayın Çopanoğlu ,
İnfaz ve Koruma Memurluğunu kazanan bir arkadaşımın da size bir sorusu var.
Cevabını bilen kimseyi bulamadık.Arkadaşımın bakaya kalmaktan almış olduğu 1500 tl para cezası var.
Paranın 1200 lirasını ödemiş 300 lirası kalmış.Bu ceza sicil kaydında da çıkmış. Bu durum güvenlik soruşturmasını
olumsuz etkiler mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bakaya kalmaktan ve çevreden sorulan kişilerin olumsuz beyanlarından güvenlik soruşturmasının olumsuz etkileneceğine inanmıyorum.
iyi çalışmalar AV.ENGİN OĞUZ
Ben üniversite öğrencisiyim
72 karton(720 paket) iki çeşit gümrük kaçağı sigarayla yakalandım..daha önce herhangi bi sabıkam bulunmamaktadır.olası bi para cezası gelen bu para cezası benim memur olmama engel olur mu
çok sıkıntıdayım bi cevap verirseniz çook sevinirim teşekkür ederim.