Tapuya tescil edilmeme şerhi
25,12,2009 tarihinde müstakil bahçeli kerpiç evi 110.000tl karşılığında satın aldım.e_devlette tetkikleri sonucu 12,01,2010 tarihinde sultanbeyli adliyesi 1.icra müdürlüğü tarafından maddi hata gidirilinceye kadar tescil edilmeme şerhi konulduğunu öğrendim.icra müdürüyle görüştüm bana buranın izaleyi şuyu kanalıyla satıldığını,bu süreç içerisinde sahte imza kullanıldığını,icra dairesi olarak durumu cumhariyet savcılığına bildirdiklerini ,olayın kamu davasına dönüştüğünü mahkeme sonuçlanıcaya kadar beklemem gerektiğini söylediler...13aydır mahkeme sonuçlanmadı..ben burayı satamıyorum...yıkıp ev yapacam cesaret edemiyorum..tapuyu alırken hiçbir serh yoktu aldıktan 17 gün sonra serh konuldu.ayrıca muhatap alacak kurum bile yok..bu durumda dava açmam gerekiyor mu?açarsam kime dava açmalıyım?mahkeme sonucunu bekleyeyim diyorum ama malum kaç sene sürer belli değil..
Cevap: Tapuya tescil edilmeme şerhi
Yer tapulu malınız durumundadır. İzale-i şuyu işleminden dolayı tedbir söz konusu gibi anlaşılıyor.
açılan davaya müdahil olmanız gerekli, davaların birleştirilmesi lazım. gayrimenkulde tasarruf hakkınız kısıtlanmış durumda.
peki nasıl müdahil olacağım,ayrıca izaleyi şuyu sürecinde ihale 15gün tapu askıda kaldı itiraz olmayınca ihaleyi kazanan kişiden ben satın aldım...ben satın aldıktan 17 gün sonra tescil edilmeme şerhini koymuşlar..bu durumda tapum iptal olur mu?olursa paramı kimden tahsil edeceğim....bir kaç avukatla görüştüm herkes ayrı şeyler söylüyor..yanlız bir kişi sizin dediğiniz gibi söyledi...davaya müdahil olsam herhangi bir hak mahrumiyetine uğrayabilir miyim?