Sözleşmenin olmamasının bana yararı olur mu?
İyi Günler;
2006 yılında adıma vakıfbank tan maaş hesabı açıldı, daha sonrada bu hesabım için kredli mevduat hesabı yani ek hesap. Ek hesabımdan 2009 yılının 3.ayına kadar 1000 tl. para kullandım fakat bu parayı ödemeyi başka bir banka ile anlaşılması ve oradan maaş almamız nedeniyle unuttum. Ogün bu gündür beni bu ek hesap için ne arayan oldu nede soran. geçenlerde bana ilk hesap açılan bankadan bir memur beni aradı ve hesap açılırken bana doldurtulması gereken bireysel paket ve hesap sözleşmesinin olmadığını söyledi ve benden çok rica etti şuan bulunduğum yerdeki bankaya gidip bu sözleşmeden doldurup imzalamı istedi, fakat hala bana bu borçla ilgili bir yazı veya bilgi gelmedi, ben bu bankaya borcum olduğunu başka bir bankaya kredi için başvurduğumda karşıma sorun olarak çıkınca öğrendim. ayrıca bu borç şuan 3000 tl. olmuş.
Benim sorum şu; aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen neden hala bana herhangi bir tebligat yapılmıyor, sözleşmenin olmamasının bana yararı olurmu?
Şimdiden tşk. ederim.
Cevap: Sözleşmenin olmamasının bana yararı olur mu?
Kredili mevduat hesabından para çekmeniz bankanın o an yürürlükte olan sözleşmesini zımnen kabul ettiğiniz anlamına gelebilir.Sözleşmeyi imzalamamış olmanız olsa olsa bankanın fahiş faiz isteklerinden kurtulmanız için bir vesile olabilir.