Değerli arkadaşlar bugün bir bankaya kredi başvurusu yaptım ve kredi onaylandı fakat henüz parayı kullanmadım ben kredi kullanmaktan vazgeçeceğim banka %2 ceza ödersin dedi doğru mu ne yapmalıyım??
şimdiden herkese saygılar:'(
Printable View
Değerli arkadaşlar bugün bir bankaya kredi başvurusu yaptım ve kredi onaylandı fakat henüz parayı kullanmadım ben kredi kullanmaktan vazgeçeceğim banka %2 ceza ödersin dedi doğru mu ne yapmalıyım??
şimdiden herkese saygılar:'(
buarada başvurduğum kredi konut kredisi yazmayı unutmuşum
ayrıca ne biçim iş hiç mi buişten anlayan biri yok hayrına cevap atsın
Sözleşmenizde yer alıyorsa talep edebilirler. Sözleşmenizi dikkatle inceleyin.
Ayrıca Avukat Bey'in belirttiği üzere 4077 Sayılı Kanun.6.mdesinde tanımlanan haksız şart tanımlamasına uyan sözleşme şartları varsa bu hükümler re'sen lehinize yorumlanır va hakimce kabul edilmez.Eğer sözleşme şartları içinde sınırları 4077 s.kanun md.10 da ve sair maddlerde belirtilen şartlara aykırı hükümler varsa ve taraf banka tarafından cezai hüküm kanuni sınırları aşacak derecede belirlenmişse bu olguları dikkate alın.
merhaba, Bir bankaci olarak cevap vermek isterim. Sadece konut kredisinin onayi geldiyse ve gercekten kullanmadiysaniz oyle bir ceza sozkonusu degil. bazi bankalarin garip garip uygulamalari oluyor. Ancak konut kredisinin onaylanmasi demek satin alacaginiz konuta ekspertiz yapilmis oldugu anlasiliyor. Yani ekspertiz masrafini odemelisiniz. Her bankanin ekspertiz masrafi degismekle birlikte 300-500tl arasinda degisir.