Karayolları Genel Müdürlüğüne Dava
Hukuka ve hukukun üstünlüğüne saygılı çok değerli arkadaşlarım. Öncelikle şimdiden ilginize çok teşekkür ederim. Benim küçük bir sorum var. Ben Kocaelinde otoyol kenarında oturuyorum. Oyoban gürültüsünden son derece tüm mahalle halkı olarak rahatsız oluyoruz ve bu rahatsızlığımızıda defalarca Karayolları Genel Müdürlüğüne ve bu bölgeden sorumlu Karayolları 17.bölge müdürlüğüne dilekçe ile ilettik. Bu bölgedeki otoyol gürültü seviyesi Çevre Kanununda belirtilen kriterlerin çok ama çok üzerinde ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek seviyede. Otoyol kenarlarına yerleşim yerlerinden geçtiği yerlere otoyol gürültü perdesi veya otoyol ses izolasyonu yapılması konusunda defalarca talebimiz olmasına karşın karayollarından dilekçeye gelen cevap ödenek yetersizliğinden yapamıyoruz oldu. Bizde tüm mahalle sakinleri olarak Karayolları Genel Müdürlüğünü dava etmeye karar verdik fakat merak ettiğim konu şu ki davayı idare mahkemesinemi yoksa başka bir mahkemeyemi açmamız gerekiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Öyleki Karayollarının daha önceki yıllarda İzmirde şehir içinden geçen çevre yolunda aynı düzenlemeyi yaptığını ve bu konuda ihale açarak bir firmaya yaptırdığınıda biliyoruz.. Şimdiden tekrar teşekkür ederim.
Cevap: Karayolları Genel Müdürlüğüne Dava
İdarenin ret cevabının tebliğinden itibaren 60 gün içinde İdare Mahkemesine dava açınız.