Selam,
İşten çıkarılanın işverene açtığı işe iade davasını kazanmasını müteakip, işverene 10 gün içerisinde yapacağı çalışma isteği başvurusu nasıl olmalıdır. Ya da bunun alternatifleri nelerdir.
Teşekkürler.
Ziyat
Printable View
Selam,
İşten çıkarılanın işverene açtığı işe iade davasını kazanmasını müteakip, işverene 10 gün içerisinde yapacağı çalışma isteği başvurusu nasıl olmalıdır. Ya da bunun alternatifleri nelerdir.
Teşekkürler.
Ziyat
mercedes benz a.ş yedek parça ambar deposunda 4 yıl çalıştım. 60 personel vardı bunkardan 10 tanesi taşerondu ama kadrolu elemanlarla yaptığımız iş aynıydı. ben forklift kullnıyordum ve bana firma depoculuk belgesi ve forklift belgesi çıkardı yani diğer elemanlarla birebir aynı işi yapıyordum,ama beni temizlik personeli olarak gösteriyorlardı. bizde 7 arkadaş notere gidip tebligat gönderdik toplu iş sözleşmesinden yararlanmak istiyoruz ve geçmişe ait halarımızı istiyoruz diye ama bizi işten çıkardılar. işe iade davası açtık. ve gçmişe ait haklarımızın tazminatı davasını açtık.işe iade davasının 1. duruşması görüldü 2 . dava 09.09.2011 tarihine verildi. acaba bu mahkeme 2. duruşmada sonuçlanırmı? sonuçlanırsa ne kadar para alabiliriz ve ne zaman ödeme yapmak durumunda olurlar? geçmişe dönük haklarımızın 3 davasındayız. acaba bu mahkeme ne kadar uzar veya ne kadar sürede sonuçlanır? bu konuda cvp vermeniz ve ilgilenmeniz dileğiyle