Nokia tüketici mahkemesine vermeli miyim?
Merhabalar.
Ben n97 modelinde ikinci el bir telefon almıştım. 5 sefer garatiye gitti. aşağı yukarı hep aynı nedenlerle. enson tüketici hakem heyetine başvurdum ve karar 1700 tl nin tarafıma ödenmesi diye çıktı. bu karar çıkarken telefon bir daha garantiye gitmişti. nokia bu parayı ödemiyor. sizce tüketici mahkemesine gitmeliymiyim. lütfen yardım edin.
Cevap: Nokia tüketici mahkemesine vermeli miyim?
Üçüncü defadan sonra ürünün yenisini yada para iadesini isteyebilirdiniz.
Hakem heyeti kararını uygulamamaktan dava açıp mahkemenin yaptırım gücünü lehinize kullanmanız gerektiği gözüküyor.
Çok Teşekkürler Emrah bey. Zaten ben bu taleplerde bulundum. Ancak nokia ısrarla vermek istemiyor. değişim veya iade olabilmesi için tamiri mümkün olmayan bir arıza olması gerekiyormuş.
Tüketici Mahkemesine hakem heyeti kararı ile birlikte bir dilekçe vererek durmunuzu belirtin ve dava açın bence sayın üye..
Değişim veya iade olabilmesi için aynı arızanın en az 3 defa tekrar etmesi gerekiyor.Bu arızalar sırasında ise ilgili firma tarafından mağduruiyetinizin önlenmesi amacıyla ürünün aynısını,ellerinde aynı üründen yoksa ise bir üst modelini vermekle yükümlüler.Arızalar neticesinde ürünün aynısı ile değişim yapılmasını aynı üründen yok ise bir üst modelinden vermek zorunda olduklarını onlarda biliyorlar.
Konu Dışı Bilgi:Kullanmakta olduğum Philips Marka Dvd-Rw arıza yaptığından dolayı ürünü satın aldığım bilgisayarcıya gittiğimde durumu belirttim.Üründen ellerinde kalmadığını bu ürünlerin tamirinin yapılamadığı arıza durumunda birebir değişim yaptıklarını belirterek mevcut semtteki Philips yetkili bayisine gitmemiz neticesinde garanti belgesi ile birlikte ürünü teslim ettim.Bir üst model Dvd-Rw (cdlerin üzüerlerine resimli baskı yapan) tarafıma verildi.
Böyle durumlarda sizin ciddiyetinizi karşı tarafın anladığından emin olmalısınız kanısındayım.İlgili kurumla son defa telefon ile görüşüp yapmaları gereknleri bildirip,bu son bildirinizin kendilerine tebliğ niteliğini taşıdığını inkar etmleri durumunda mahkemede telefon kayıtlarının istenmesini talep etme hakkınız olduğunu,ısrarları durumunda gereğini yapacağınızı bildirip suratlarına telefonu kapatın bence :)