Maaş kesintisi yapılıyorken
Banka kredisi borcu yüzünden maaşıma haciz geldi kamuda çalışan işçiyim maaşımdan ve ikramiyelerimden 1/4 oranında 4 aydır kesinti devam ediyor evdeki eşyalarımda içralık olarak imza karşılığı tarafıma yediemin olarak bırakıldı avukat değişik zamanlarda arayıp bu borcu nasıl ödeyeceksiniz gibi sık sık aramalar yapıp psikolojik baskı yaptı yaklaşık 4 ay sonrada akşam evimden eşyalarımı alıp gittiler maaştan kesintim devam ediyor eşyalarımda gitti bundan sonraki süreçte avukatların tarafıma başka bir yaptırımı olurmu aynı eşyaları tekrar alsam yine haciz edebilinirmi ben sayın avukatlarımdan üsdatlarımdan bu konuda yardım bekliyorum saygılar
not: Benim gibi kamuda çalışan işçi arkadaşlarda varsa okusunlar şunuda bilsinler yargıtay ikramiyelerimizide üçretten sayıp ikramiyelerede 1/4 oranında kesilme izni veriyor siz siz olun ikramiyelerinizin tamamının kesilmesine müsade etmeyin.
Cevap: Maaş kesintisi yapılıyorken
Borç tutarı kadar haciz yapılıncaya dek evinize gelip yeni menkullerinize de haciz ve muhafaza işlemi uygulanabilir.
Ev eşyalarının haczini kaldırılmasına dair yasal düzenlemeler de henüz çıkmadı bu arada.
Sayın üstadım Engin OĞUZ bey ben sizden bundan sonrası için uygulamam gereken yolu bana izah ederseniz sizin fikirleriniz çok önemli ben herşeye olumlu bakmak istiyorum alacaklı vekili haklıdır diyeceğim yok fakat birkaç ay kadar sıkışıklığım var haziran ayından sonra ödemelerimde bir miktar artış yapabilirim. avukat bey tarafından 9600 tl borç çıkarıldı şuan maaşımdan yaklaşık olarak 500 tl kadar kesinti yapılıyor ben alacaklı avukatına muvafakatname verip ayda 750 tl kadar bir mitarı kabul etsem maaşımdaki haciz kalkarmı eşyalarım tekrar iade edilirmi böyle bir sonuç olursa bunun bana kazancı ne olur cevabınızı bekliyorum saygılarımı iletiyorum.
Sayın üstadım Engin OĞUZ bey ben sizden bundan sonrası için uygulamam gereken yolu bana izah ederseniz sizin fikirleriniz çok önemli ben herşeye olumlu bakmak istiyorum alacaklı vekili haklıdır diyeceğim yok fakat birkaç ay kadar sıkışıklığım var haziran ayından sonra ödemelerimde bir miktar artış yapabilirim. avukat bey tarafından 9600 tl borç çıkarıldı şuan maaşımdan yaklaşık olarak 500 tl kadar kesinti yapılıyor ben alacaklı avukatına muvafakatname verip ayda 750 tl kadar bir mitarı kabul etsem maaşımdaki haciz kalkarmı eşyalarım tekrar iade edilirmi böyle bir sonuç olursa bunun bana kazancı ne olur cevabınızı bekliyorum saygılarımı iletiyorum
Sn.ressam;
borcunuzun ödenmesi tamamlanıncaya veya artık maaşsız kalıncaya kadar maaşınızdaki haciz kalkmaz.
Kesintinin fazlalaşması için mutlaka muvafakat edip bildirmenize de gerek yok. Daha fazlasını ödeyebilecek olduğunuzda, ödeyebileceğiniz kadarını zaten ilgili dosyaya yatırarark borcun ödenmesini hızlandırabilirsiniz.
Ancak, ikramiyenizin 1/4ünden fazlasının haczine izin vermeyin önerisinde bulunurken,diğer yandan borcumun daha çabuk kapanmasını istiyorum demeniz, kusura bakmayın ama çelişiyor sanki.
Ayda 500tl haciz yoluyla kesiliyorken, fazladan yapabileceğiniz ödemeyi kendi isteğinizle yapıp, bir de belirli dönemlerde gelen ikramiyenizin 1/4ü yerine tamamını borç dosyasına ödeyebilseniz sorununuz çok daha kısa sürede çözülebilecek.
Sn.ressam;
borcunuzun ödenmesi tamamlanıncaya veya artık maaşsız kalıncaya kadar maaşınızdaki haciz kalkmaz.
Kesintinin fazlalaşması için mutlaka muvafakat edip bildirmenize de gerek yok. Daha fazlasını ödeyebilecek olduğunuzda, ödeyebileceğiniz kadarını zaten ilgili dosyaya yatırarark borcun ödenmesini hızlandırabilirsiniz.
Ancak, ikramiyenizin 1/4ünden fazlasının haczine izin vermeyin önerisinde bulunurken,diğer yandan borcumun daha çabuk kapanmasını istiyorum demeniz, kusura bakmayın ama çelişiyor sanki.
Ayda 500tl haciz yoluyla kesiliyorken, fazladan yapabileceğiniz ödemeyi kendi isteğinizle yapıp, bir de belirli dönemlerde gelen ikramiyenizin 1/4ü yerine tamamını borç dosyasına ödeyebilseniz sorununuz çok daha kısa sürede çözülebilecek.
Sayın avukatım yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum efendim bir sualim olucak size benim şuan devam eden bir maaş haczim var şuan bu borcu ödemeye devam ediyorum maaşımın ve ilave tediye ve ikramiyelerimden1/4 oranında kesintim devam ediyor evimin eşyaları haciz yoluyla alındı fakat muvaffakat verip eşyalarımı geri aldım şuan hem muvaffakatım devam ediyor hemde maaşımdan ve ilave ödemelirimden kesintim devam ediyor.fakat ikinci bir bankayla yine sorunum var acaba bu ikinci banka bundan sonra hakkımda ne gibi bir işlem yapar maaş kesintim ve muvaffakatım sürerken ev eşyalarıma vede maaşıma tekrar haciz koyabilirlermi yada ne gibi bir işlem uygularlar benim ne yapmam gerekir saygılarımı iletiyor iyi çalışmalar diliyorum
1.banka ile yaşadığınız sorun neyse, nasıl çözüm bulunduysa, 2.banka için de aynı şeylerin karşınıza çıkması muhtemeldir.
Ev eşyalarınızdaki haciz kaldırılmışsa, yeni borçtan dolayı yeni alacaklı o eşyayı haczedebilir.
Maaş hacziniz için de ilk haciz bitinceye kadar yenisi sırasını bekler.
Erdoğan bey eşyalarımı haciz yoluyla aldılar fakat ben muaffakat verdikten sonra yaklaşık 1 hafta rehinde kaldı muvaffakattan sonra eşyalarımı tekrar bana verdiler fakat sanırım eşyalarımı bana yediemin olarak bıraktılar çünki tıtanak öyle diyor yani eşyalarım yine hacizli haciz kalkmış değil bir başka bankaya yedieminli emenet olan bir eşyayı 2. bir banka nasıl el koyabilir eşyalar benim değilki şuan ben sadece emanetci gibi oldum ondan diyorum birde tekrar bu ikinci banka içinde mal beyanı verecekmiyim yoksa icradaki dosyam üzerindenmi alacaklar takip edilecek teşekkür ediyorum