Mrb ben 1000 TL ye yakın kira ödemesi olarak yanlış hesaba havale yaptım fakat kadın parayı geri iade etmiyor,nasıl bir yol izlemeliyim,Havalede ira payı olarak geçiyor,değerli arkadaşlarım bana yol gösterirmisiniz
Printable View
Mrb ben 1000 TL ye yakın kira ödemesi olarak yanlış hesaba havale yaptım fakat kadın parayı geri iade etmiyor,nasıl bir yol izlemeliyim,Havalede ira payı olarak geçiyor,değerli arkadaşlarım bana yol gösterirmisiniz
Uzlaşma yolu kapalı gibi gözüktüğünden bu konuyu geçmek durumundayım.
Durumunuzu bankaya dilekçe ile bildirin.İlgili şahısada durumu bankaya bildirdiğinizi parayı çekip harcamaması gerektiğini aksi durumda sıkıntı çekeceğini bildiriniz.
Bankadan olumsuz bir yanıt gelme olasılığı düşük olmakla beraber parayı hesabında bulan mudi bunu kullanması durumunda bankadan alacağınız yazı ile (yanlış hesaba para yatırılmış banka tarafından müdahale edilemeden hesap sahibi X kişi parayı şu tarihte şu şubeden çekmiştir gibi ) yine durumunuzu bildirir dilekçe ile bankadan aldığınız yazıyı ekleyerek alacak davası açma yahut suç duyurunda bulunma ihtimaliniz var
Mudinin parayı kullanma ihtimalinde izleyeceğiniz yolu X kişisine ulaşma imkanınız varsa önce izah ederek uzlaşma çabasında bulunmanızda yarar olabilir.
Saygılarımla..
Havale makbuzunda açıkça kira parası olarak belirtiliyorsa ve sahibini kanıtlayabileceğiniz bir yolla uyarmış iseniz, sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre dava açabilirsiniz.
bir kaç havale yaptım aynı numaraya acıkça klira payı olarak geçiyor,banka bu konuda bana yardımcı olabilirmi yoksa hakem heyetine basvurmalımıyım
merhabalar benimde ayni sekilde bir problemim var yanlis hesaba para yatirdim kadinda samsunun bir koyune yerlesmis bankaya gidemeyecegini belirtti bankaya dilekce yazdim onlarda islak imzasi olmadan bizim yapabilecegimiz bir islem yok diyor ancak sebepsiz zenginlesme davasi acman lazim dedi ama onun icin dilekce lazim 200 tl istediler dilekce icin ben dilekceyi nasil yazabilirim yardimci olabilirseniz cok sevinirim iyi gunler