-
İstihkak hakkında
İyi günler idler yardımlarınız için teşekkür ederim. Eşim gıda sektöründe bir işyerinde 7 sene çalıştı, sonra doğum sebebiyle işten ayrıldı maaşının yattığı bankada bulunan hesabına hiçbir açıklama yapılmadan 1000 tl kadar bir bakiye yatırılmış, eşim benim bilgim dışında bu bakiyeyi fabrikanın kendisine verdiği bir ikramiye gibi görmüş ve harcamış, 1 yıl kadar sonra elimize herhangi bir tebligat gelmeden bankanın ilgili hukuk bürosu avukatları aradılar ve durumu anlattılar eşimde bana ikramiye zannedip harcadığını belirtti, kendim devlet memuruyum, fabrika sehven eşimin hesabına bakiyeyi göndermiş, eşim parayı çektikten sonra farkedilmiş, bilgimiz dışında banka söz konusu bakiyeyi borç olarak eşimin hesabına geçmiş, ve avukatların hiçbir tebligatta bulunmadan en kısa zamanda evime hacze geleceklerini belirtmeleri eşime hapis cezası verildiğini en kısa zamanda borcu ödememiz gerktiğini söylediler, fakat eşim şu an çalışmıyor ve evde bulunan hiç bir eşya eşime ait değil faturalarla sabittir. ne yapacağımı şaşırdım daha önce bilgim olsaydı öderdim ama avukatlar 1000 tl olan borcun 4500 tl olduğunu söylediler aklım almıyor bu konuda yardımcı olursanız, özellikle eve hacze geldiklerinde icra memuruna evdeki bütüneşyaların benim olduğunu faturalarla ıspatlarsam eşyalarımın gitmesine engel olabilirmiyim, ne yapmam lazım , teşekkür ederim.
-
Cevap: İstihkak hakkında
Sehven 1000 Lira ödenen para 4500 Lira olmaz bir yanlışlık vardır. İcra takibi başlatılmadıysa ödeyin 1000 Lirayı kurtulun.