Kontratlı kiracıyım kirayı elden veriyorum
Merhabalar,
22.01.2010 Tarihinden bu yana kiraladığım evde oturmaktayım. Kirayı 12 ay boyunca her zaman elden verdim. Kira bedeli 550 TL ve bu parayı ödediğime dair elimde herhangi bir kanıt yok. 3 gün sonrada evden çıkacağım. Ev sahibini şikayet etmek istiyorum. Kontrat noter den onaylı falan da değil bu konuda bana sende ev kiranı ödemedin gibi bir ithamda bulunabilir mi? Bulunursa haklarımı nasıl savunabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Hasan YAPICI
Cevap: Kontratlı kiracıyım kirayı elden veriyorum.
Sen de ev kiranı ödemedin diyecek olursa haklarınızı cinleri ve perileri şahit göstererek savunabilirsiniz. İnsanların şahitliği hukuken kabul edilmiyor ama cinler ve periler hakkında bir hüküm yok belki kabul edilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sen de ev kiranı ödemedin diyecek olursa haklarınızı cinleri ve perileri şahit göstererek savunabilirsiniz. İnsanların şahitliği hukuken kabul edilmiyor ama cinler ve periler hakkında bir hüküm yok belki kabul edilir.
Sonuçta hak var adalet var. Ev sahibi adalet karşısına çıktığında hakim "Madem 1 yıl oturdu ve kiranı ödemedi neden evden çıktıktan sonra mahkemeye verdin" derse ne olacak? Tüm faturalarımı ve aidatlarımı günü gününe ödeyen birisiyim. Bunu o zamanda periler ve cinler mi dikkate alınacak?
Hakim öyle bir şey demez bilakis size ödediğinize dair belgeniz var mı diye sorar.
Alıntı:
Hakim öyle bir şey demez bilakis size ödediğinize dair belgeniz var mı diye sorar.
Ev sahibi bana kendisi elden ver dediği için elden verdim. Kira kontratı 01.02.2010 tarihli bir kontrattı ve ben 15 gün önce kendisine çıkacağımı söyledim ve evden 15 şubatta çıktım diyelim. Zaten bu 15 günlük bedeli ben kendisine verdim. Ev sahibi kafasına göre kontratı uzatma muamelesi yapıp para kopartmaya çalışırsa ne yapmalıyım?
Kira ve kiralananın giderlerine ait hiç bir borcunuzun olmadığına kontratın süresinin dolmasına 15 gün kala tahliye edeceğinize dair bilgi verdiğinize dair elinden yazılı belge almalısınız.
Alıntı:
Kira ve kiralananın giderlerine ait hiç bir borcunuzun olmadığına kontratın süresinin dolmasına 15 gün kala tahliye edeceğinize dair bilgi verdiğinize dair elinden yazılı belge almalısınız.
Peki imzalamazsa ne olacak? Yanıma 2 kişi alıp onları şahit gösterirsem veya ses kaydı alırsam hak talep edebilir miyim? Çünkü işimi sağlama almak istiyorum. Ev sahibim çok çirkef birisi çıktı..